Navalnîi, noi critici dure din spatele gratiilor: „Nebunul și-a înfipt ghearele în Ucraina și nu știu ce vrea să facă cu ea”

Autor: , in Externe / Politic / 24 mai, 2022, 19:03

Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, l-a atacat pe Vladimir Putin în timpul ședinței de judecată în care a fost audiat prin videoconferință direct din închisoare, spunând că președintele rus este un nebun care a provocat „războiul stupid” din Ucraina pe baza unor minciuni, informează Reuters, citată de Digi24..

„Acesta este un război stupid pe care Putin al vostru l-a declanșat”, a spus Navalnîi prin videoconferință din colonia penală în care este încarcerat. „Acest război a fost construit cu minciuni”.

Navalnîi, de departe cel mai important lider al opoziției din Rusia, a făcut apel împotriva sentinței prin care a fost condamnat în martie la 9 ani de închisoare pentru fraudă și sfidarea curții, care se adaugă la cei 2 ani jumate pe care trebuia deja să îi petreacă după gratii.

Intrerupt în repetate rânduri de judecător, Navalnîi a descris „faptele” de care este acuzat drept „minciuni”, pe care le-a comparat cu cele emise de Putin pentru a justifica invadarea Ucrainei din 24 februarie.

Navalnîi: „Ce vreți să realizați? Veți suferi cu toții o înfrângere istorică”

„Ce vreți să realizați? Vreți controlul pe termen scurt, să luptați împotriva viitoarelor generații, să luptați pentru viitorul Rusiei?” a întrebat Navalnîi adresându-se curții de justiție. „Veți suferi cu toții o înfrângere istorică”.

Navalnîi a spus că Rusia lui Putin este condusă de hoți și criminali care au devenit inamici ai poporului rus. „Un nebun și-a înfipt ghearele în Ucraina și nu știu ce vrea să facă cu ea – acest bandit nebun”.

Kremlinul a respins de fiecare dată acuzațiile lui Navalnîi despre Putin, despre care a spus că a câștigat cinstit numeroase alegeri începând din anul 2000 și că este cel mai popular politician din țară.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X