Ultima oră! A fost sau nu reținut Igor Dodon și cumnatul acestuia, Petru Merineanu? Ce spun responsabilii de la Procuratura Generală

Autor: , in Actualitate / 24 mai, 2022, 10:47

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, bănuit de comiterea infracțiunii de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită, dar și cumnatul acestuia, Petru Merineanu, au fost reținuți pentru 72 de ore, transmit o serie de instituții media din Republica Moldova.

Am încercat să confirmăm informația din primă sursă, dar procurora responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media de la Procuratura Generală, Mariana Cherpec, nu ne-a confirmat informația.

„La moment acțiunile de urmărire penală sunt în curs de desfășurare și pentru a nu periclita buna desfășurare a acestora vom reveni ulterior cu detalii. Nu confirmam la acest moment retinerea ex-presedintelui Dodon și a lui Petru Merineanu”, a declarat Mariana Cherpec.

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii anticorupție au descins astăzi 24 mai, cu percheziții la domiciliul, dar și în alte locații, a fostului președinte și ex-liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Igor Dodon. Potrivit Procuraturii Generale, descinderile au loc în baza unor bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X