(VIDEO) Detalii în dosarul „kuliok”: Bani și bunuri de lux, depistate la Dodon și cumnatul său, care a încercat să înghită o probă

Autor: , in Actualitate / Politic / 24 mai, 2022, 16:09

Procurora-șefa a Procuraturii Anticorupție (PA), Elena Cazacov, a oferit presei noi detalii privind rezultatul perchezițiilor în cadrul dosarului „kuliok”, în care este vizat președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, și cumnatul său, care, potrivit unor surse, a fost surprins încercând să distrugă o probă prin înghițirea acesteia.

Percheziții au avut loc astăzi, 24 mai, în zece imobile și trei automobile – ale lui Igor Dodon și ale unor persoane interpuse. Potrivit Elenei Cazacov, bunurile și banii care ar avea tangență cu comiterea infracțiunilor de care este suspectat Igor Dodon depășesc valoarea de zeci de milioane de lei, inclusiv valută, bunuri imobile și mijloace de transport.

„În rezultatul perchezițiilor au fost depistate mai multe bunuri de lux, bani, inclusiv valută, contracte, sume de bani, documente, recipise care au fost ridicate și urmează a fi examinate. Modul luxos și bunurile ridicate vor fi investigate minuțios în vederea stabilirii faptului dacă acestea au tangență la comiterea infracțiunilor”, a declarat procurora.

Potrivit acesteia, înscrisurile depistate la domiciliu confirmă tranzacțiile cu bunuri imobile ce depășesc suma de 700.000 de euro.
La aceeași persoană (n. r. – fără a se specifica despre cine e vorba) au fost găsiți bani în valoare de peste 37.000 de euro.

Mai mult, cei doi ar fi ascuns unele bunuri și documente purtătoare de informații și obiecte relevante pentru cauza investigată.

Totodată, în una dintre locațiile percheziționate au fost depistați peste 600.000 de lei, iar într-un plic cu simbolica unui partid, bani în valută ce depășesc 17.000 de euro și 1.000 de dolari.

De asemenea, perchezițiile au arătat că doar la începutul lui 2022 persoanele supuse cercetării au efectuat cheltuileli în scop turistic de o sumă de peste 4.000.000 de ruble rusești.

Igor Dodon și cumnatul său au fost reținuți ambii pentru 72 de ore, deoarece procurorii consideră că există riscul de distrugere a probelor.

Vezi și: Reacția Krelimului după reținerea lui Igor Dodon: „Suntem alarmați”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X