Mesajul lui Igor Dodon după ce a fost reținut, transmis prin intermediul avocaților: „Nu e prima dată când am devenit ținta unei justiții regizate și dirijate politic; Eu aici voi rezista”

Autor: , in Actualitate / Politic / 25 mai, 2022, 00:06

Fostul șef de stat, Igor Dodon, actual președinte de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), a transmis primul mesaj după ce a fost reținut pentru 72 de ore, prin intermediul avocaților săi. El acuză actuala guvernare că ar sta în spatele reținerii sale, menționând că va rezista. Acesta a mai spus că înțelege „graba cu care guvernarea a decis să îl ancheteze și să îl rețină”.

Dodon susține că nu e prima dată când a devenit ținta unei justiții regizate și dirijate politic.

Stimați colegi, prieteni, dragi cetățeni. Astăzi a fost o zi încordată pentru mine și pentru familia mea. Înțelegeți cu toții asta și știți de ce.

Nu e prima dată când am devenit ținta unei justiții regizate și dirijate politic. În ultimii ani au fost multe atacuri și am trecut prin diferite campanii de calomniere și de acuzații nefondate. Totuși, niciodată nu s-a procedat într-un mod atât de vădit denigrator ca azi, când anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau pur și simplu au manipulat abil cu diferite date, cu scopul de a crea anumite reacții negative la public. Îmi pare rău că s-a procedat în așa mod. Până și în politică trebuie să existe omenie și e grav dacă această omenie a fost sacrificată de dragul unor răfuieli personale cu un lider al opoziției.

Stimați cetățeni, vreau să vă asigur că pentru fiecare element care prezintă interesul procurorilor eu am explicațiile și justificările necesare, pentru a înlătura orice suspiciune sau bănuială de corupție și ilegalitate. Acesta e un dosar politic cusut cu ață galbenă. Și sunt sigur că o judecată corectă și necontrolată politic îmi va da dreptate”, se arată în postarea lui Dodon.

În mesajul publicat pe Facebook prin intermediul avocaților, Igor Dodon se întreabă dacă după reținerea sa vor scădea prețurile, se vor mări pensiile și salariile.

Eu înțeleg foarte bine graba cu care guvernarea a decis să mă ancheteze și să mă rețină. Eu nu mă voi lega de simbolismul acestei zile, ci voi privi lucrurile într-un context mai larg. Maia Sandu și PAS nu pot deloc gestiona situația economică și socială din țară. Asta o înțelege toată lumea, chiar și cei din PAS.

Totul se scumpește, totul se dărâmă, tinerii continuă să emigreze, popularitatea guvernării iarăși a început să scadă, iar partenerii externi le cer să facă cedări serioase privind suveranitatea țării și privind securitatea economică. Totodată, cetățenii se arată tot mai indignați de aceste crize în lanț, ei nu vor ca Moldova să fie parte a conflictului militar și sunt gata să iasă la proteste masive, pentru a cere încetarea acestor „vremuri nebune” și pentru a cere revenirea la normalitate (…)

Și ce dacă m-ați arestat azi? De mâine vor scădea prețurile, se vor mări pensiile și salariile și vor veni în sfârșit „vremurile bune” promise? Veți vedea că vor trece câteva zile sau câteva săptămâni și oamenii iarăși o să ceară de la voi o viață mai bună, nu promisiuni și cai galbeni pe pereți”, a adăugat fostul șef de stat.

Președintele de onoare al PSRM a transmis un mesaj și către colegi.

(…)Eu aici voi rezista. Voi, stimați colegi, rezistați acolo unde sunteți, la libertate, și demonstrați că sunteți cea mai importantă forță politică din interiorul țării. Demonstrați că sunteți forța care nu va ceda neutralitatea, suveranitatea țării nimănui și că sunteți atenți la vocea poporului.

Moldova are Viitor! Iar noi în această luptă vom avea Victoria de partea noastră”, a mai spus Dodon.

Menționăm că, marți dimineață, 24 mai, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), ai Centrului Național Anticorupție (CNA), în comun cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul, dar și în alte locații, a lui Igor Dodon. Potrivit Procuraturii Generale, descinderile au loc în baza unor bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Citește și: (VIDEO) Detalii în dosarul „kuliok”: Bani și bunuri de lux, depistate la Dodon și cumnatul său, care a încercat să înghită o probă

Mesajul integral transmis de Igor Dodon prin intermediul avocaților, după ce a fost arestat:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X