Moscova vrea să judece prizonierii ucraineni înainte de orice schimb cu Ucraina

Autor: , in Externe / 25 mai, 2022, 17:34

Rusia va lua în considerare un schimb de prizonieri cu Ucraina după ce deținuții ucraineni vor fi judecați, a declarat miercuri ministrul adjunct de externe rus Andrei Rudenko, potrivit agențiilor rusești de presă, citate de Le Figaro.

„Vom lua în considerare toate acestea după ce cei care s-au predat vor fi judecați, după ce se va ajunge la un verdict”, a spus el. „Înainte de asta, discuțiile despre un schimb sunt premature”.

Săptămâna trecută, ultimii apărători ucraineni ai orașului strategic Mariupol, care se aflau de săptămâni întregi în uriașa uzină siderurgică Azovstal, s-au predat.

Potrivit Moscovei, aproape 4.000 de soldați au fost capturați, notează g4media.ro.

Liderul separatist pro-rus Denis Pușilin a declarat marți că biroul procurorului general al autoproclamatei Republici Donețk colaborează cu Moscova în ceea ce privește componența instanței care îi va judeca pe prizonierii ucraineni.

„Este necesar ca un număr maxim de reprezentanți ai diferitelor țări să participe”, a spus el, afirmând că „o serie de state” și-au dat „acordul prealabil pentru a participa la acest tribunal internațional”, fără a da alte detalii. Miercuri, ministrul adjunct rus, Andrei Rudenko, a declarat că nu are informații pe această temă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X