Pe măsură ce Putin rămâne fără soldați în Ucraina, rușii încearcă să-i recruteze la maratoane, concerte sau pe stradă

Autor: , in Externe / 25 mai, 2022, 08:43

Câteva centre mobile de înrolare ale armatei ruse au fost zărite sâmbătă în orașul siberian Novosibirsk, în apropiere de locul în care se organiza o cursă de semimaraton, scrie Digi24.ro. În lipsa declarării oficiale a războiului cu Ucraina, ceea ce i-ar permite Rusiei să introducă o mobilizare generală, astfel de centre de recrutare apar din ce în ce mai des în orașele rusești în timp ce Putin dispune de tot mai puțini soldați pe care să îi trimită să lupte în război.

„Punct mobil de selecție pentru serviciu contractual” – scrie cu litere albastre pe unul dintre camioane, mesajul fiind suspendat deasupra unei imagini cu un portavion și un avion de luptă. O altă fotografie de la eveniment îi arată pe ofițerii de recrutare plimbându-se printre alergători.

Invazia trupelor ruse în Ucraina, un război ce s-a purtat pe mai multe fronturi împotriva apărării înverșunate a ucrainenilor, a epuizat rezervele Moscovei de infanteriști ruși, potrivit analiștilor, iar oficialii din armata rusă se grăbesc să umple golurile lăsate de pierderile suferite pe câmpul de luptă.

De la începutul războiului, birourile mobile de înrolare au fost observate în orașul Arhangelsk din nordul Rusiei, în orașe din regiunea învecinată Murmansk și la un concert pro-război din Severomorsk.

Mai multe centre mobile de înrolare au fost livrate în luna martie districtului militar din orientul îndepărtat al Rusiei, pentru a fi folosite la recrutarea de noi soldați din rândul populației din estul și sudul Siberiei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X