ULTIMA ORĂ! Moldovagaz cere ANRE majorarea tarifului la gaz până la 24 de lei, de la 1 iunie

Autor: , in Actualitate / 25 mai, 2022, 09:19

S.A. Moldovagaz a cerut Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) majorarea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali de la 1 iunie. Conform proiectului calculelor prezentate, tariful la gazele naturale furnizate la punctele de ieșire din rețelele de distribuție de presiune joasă se propune să fie majorat de la 14 060 de lei până 22 229 pentru o mie de metri cubi sau cu 58,1% mai mult.

„În contextul asigurării obligațiilor ce țin de securitatea, calitatea, eficiența și fiabilitatea aprovizionării cu gaze naturale a consumatorilor finali, SA Moldovagaz solicită examinarea și aprobarea prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale pentru anul 2022. Ajustarea rețurilor reglementate este determinată de majorarea semnificativă a costului de import al gazelor naturale procurate precum și de generarea devierilor tarifare negative esențiale”, se arată în solicitarea Moldovagaz.

Potrivit conducerii distribuitorului de gaz, decizia „este în strictă conformitate cu legislația” și va permite să fie acoperit integral prețul de achiziție și astfel se va asigura executarea condițiilor contractuale de plată față de furnizorul de gaze naturale”.

Solicitarea vine exact în ziua în care politicianul pro-rus Igor Dodon, care are relații apropiate cu șeful Gazprom, Alexei Miller, a fost reținut pentru 72 de ore într-un dosar legat de corupție pasivă, trădare de patrie, îmbogățire ilicită și finanțarea partidelor de o organizație criminală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X