Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu: „Sunt cu GPS în buzunar. O să urmeze show-uri televizate” (VIDEO)
Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, actual președinte de onoare al PSRM, învinuit pe patru capete de acuzare – corupere pasivă; organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat; trădare de patrie și îmbogățire ilicită, rămâne în arest la domiciliu.
Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins cererea procurorilor de a-l transfera pe Igor Dodon în arest în izolator. Astfel, fostul președinte se va afla în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.
„Mă consider nevinovat și sunt gata să conlucrez cu organele de anchetă. Consider acest dosar politic la comanda conducerii de vârf a statului, în special a doamnei Maia Sandu. Îmi exprim neîncredera față de procurorii care duc acest caz (…) Ne așteaptă show-uri televizate, scurgeri de probe, fotografii din arhiva personală, drone deasupra casei mele. Ne așteaptă o justiție televizată (…) Voi demonstra în instanțele din țară și din afara țării nevinovăția mea și a colegilor și a apropiaților mei. Nimic nu se uită”, a declarat Dodon, după decizia Curții de Apel Chișinău.
La acest subiect: Dodon și Plahotniuc, vizați în aceeași cauză penală. Acuzarea cere recuzarea unui judecător: Ar avea legături de rudenie
„Eu sunt în arest, chiar dacă la domiciliu, dar în arest cu GPS în buzunar, cu brățară, exact așa cum e prevăzut în legislație”, a mai spus Dodon.
Procurorii au contestat cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana din 26 mai 2022 prin care s-a dispus plasarea în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile, a ex-președintelui Igor Dodon. Prin recursul înaintat, procurorii anticorupție au solicitat aplicarea măsurii preventive sub formă de arestare preventivă pe un termen de 30 zile cu executarea acesteia în Penitenciarul nr.13.
„Există toate premisele că, acesta va întreprinde acțiuni de natură să împiedice aflarea adevărului, prin dirijarea lor și orientarea la modul în care urmează să își formuleze declarațiile”, a subliniat Procuratura Anticorupție.
Ținând cont de cele specificate supra, procurorii consideră că, măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu aplicată în privința lui Igor Dodon și restricțiile stabilite de judecătorul de instrucție nu sunt capabile de a asigura izolarea învinuitului și excluderea posibilității acestuia de a intra în contact cu anumite persoane implicate în cadrul acestei cauze penale, prin intermediul aplicațiilor telefonice on-line instalate în telefoanele membrilor săi de familie, cu care domiciliază împreună la aceiași locație, unde a fost dispusă executarea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu.
Comentarii