Formarea a două comisii speciale, propusă Parlamentului. Alaiba: Va fi examinat sectorul petrolier, controlul inflației și politica monetară

Autor: , in Actualitate / Politic / Uncategorized / 1 iunie, 2022, 14:50

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, a anunțat miercuri, 1 iunie, că va fi propus Parlamentului formarea a două comisii speciale, pentru un termen foarte restrâns, urmând a fi examinat sectorul petrolier, controlul inflației și politica monetară.

Urmează a fi examinată eficiența aplicării reglementărilor din sectorul produselor petroliere și eficiența procesului decizional privind controlul inflației și politica monetară pe parcursul perioadei ultimelor 18 luni.

„Conform recomandării Consiliului Superior de Securitate, o să propunem Parlamentului formarea a două comisii speciale, pentru un termen foarte restrâns, pe platforma cărora să examinăm eficiența aplicării reglementărilor din sectorul produselor petroliere și eficiența procesului decizional privind controlul inflației și politica monetară pe parcursul perioadei ultimelor 18 luni”, a anunțat Alaiba.

Potrivit deputatului PAS, urmează a fi audiați mai mulți funcționari.

„O să ne luăm maximum o lună, o să audiem funcționari de la diferite niveluri ca să ne formăm o opinie despre ce decizii s-au luat, când, cât de bune au fost ele, cât de timpurii au fost ele, ce alternative erau. Știu că nerăbdarea este mare (a mea tot!) și că mulți dintre cetățenii noștri așteaptă să mergem cu buldozerul peste toți deodată. Totuși, eu personal am venit aici ca să iau decizii credibile și legitime, să respect legile din țara asta. Să construim instituțiile. Nu există scurtături”, a adăugat Alaiba.

„Dar să nu existe nici un dubiu: acei care se fac responsabili de decizii proaste, insuficiente sau ineficiente, își au cariera în joc”, a conchis parlamentarul.

Amintim că, după ședința Consiliului Suprem de Securitat din 27 mai, președinta Maia Sandu a anunțat că Parlamentul urmează să constituie două comisii, una care să examineze procesul decizional privind controlul inflației și politica monetară, iar alta privind eficiența aplicării reglementărilor din sectorul combustibililor lichizi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X