Rusia, după ce Biden a anunțat că trimite sisteme avansate de rachete în Ucraina: Decizie extrem de negativă

Autor: , in Actualitate / Externe / 1 iunie, 2022, 12:21

Decizia Statelor Unite de a trimite Ucrainei sisteme avansate de rachete și muniții este „extrem de negativă” și poate crește riscul unei confruntări directe.

Ministrul adjunct de Externe rus, Serghei Riabkov, a declarat pentru agenția de știri de stat RIA Novosti că Moscova consideră „extrem de negativ” ajutorul militar american acordat Ucrainei.

Riabkov a evidențiat planurile SUA de a furniza Kievului sistemul său de rachete de artilerie cu mobilitate ridicată (Himars), un sistem de lansatoare multiple de rachete pe care Washingtonul a declarat că îl va furniza Ucrainei ca parte a ultimului său pachet de ajutor militar.

„Încercările de a prezenta decizia ca un element de autocontrol`sunt inutile”, a declarat Riabkov, potrivit Digi24.

„Faptul că Statele Unite, în fruntea unui grup de state, sunt angajate într-o pompare intenționată de arme în regimul de la Kiev este un lucru evident”, a mai spus Riabkov.

La acest subiect: Biden: „SUA vor da Ucrainei sisteme mai avansate de rachete, dar cer Kievului să nu le folosească pe teritoriul Rusiei”. Editorialul semnat de președintele american

Pe de altă parte, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat asigurări, miercuri, că țara sa nu are „nicio intenția de a ataca Rusia”.

„Nu suntem interesați de Federația Rusă. Nu luptăm pe teritoriul lor, așa cum fac ei cu noi”, a declarat Zelenski pentru Newsmax, potrivit BBC.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X