SUA au donat Republicii Moldova un cititor de plăcuțe de înmatriculare a vehiculelor. Kathryn Insley a vizitat țara noastră

Autor: , in Actualitate / Social / 1 iunie, 2022, 16:27

Un cititor de plăcuțe de înmatriculare a vehiculelor a fost donat punctului de trecere a frontierei Palanca de către Statele Unite ale Americii, în cadrul vizitei asistentei adjunctă interimară a Secretarului de stat, Biroului pentru Securitate Internațională și Neproliferare al Departamentului de Stat (ISN), Kathryn Insley.

Asistenta adjunctă interimară a Secretarului de stat, Biroului pentru Securitate Internațională și Neproliferare al Departamentului de Stat (ISN), Kathryn Insley a vizitat recent Republica Moldova și s-a întâlnit cu parteneri din Guvern și Banca Națională a Moldovei (BNM), a vizitat punctul de trecere a frontierei la Palanca, apreciind eforturile guvernului și poporului Republicii Moldova în sprijinul incredibil acordat celor peste 500.000 de refugiați care au intrat în Moldova fugind de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

În timp ce se aflau la punctul de trecere a frontierei la Palanca împreună cu Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi și directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan, Kathryn Insley și Biroul Control Exporturi și Securitatea Conexă a Frontierei al Departamentului de Stat au donat un cititor de plăcuțe de înmatriculare a vehiculelor, care va consolida capacitățile de securitate la frontieră ale Republicii Moldova.

La Chișinău, Kathryn Insley s-a întâlnit cu Andrei Popov, șef al Direcției Cooperare Multilaterală din cadrul Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, pentru a discuta despre agresiunea Rusiei în Ucraina, securitatea regională și sprijinul american pentru agenda reformelor democratice și integrarea europeană a Republicii Moldova.

De asemenea, s-a întâlnit cu oficiali ai Băncii naționale a Moldovei pentru a discuta despre asistența programului ISN și efectele amenințărilor regionale la adresa securității bancare transnaționale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X