A fost creată Comisia specială privind reglementările din sectorul produselor petroliere. Numele membrilor

Autor: , in Actualitate / Economic / 2 iunie, 2022, 17:02

O comisie specială, creată de Parlament, va examina eficiența aplicării reglementărilor din sectorul produselor petroliere. Hotărârea respectivă a fost adoptată în cadrul ședinței plenare a Legislativului de joi, 2 iunie. Pentru ea au votat 52 de deputați.

Necesitatea creării comisiei rezultă din evoluția prețurilor la produsele petroliere din ultima perioadă, precum și din recomandările Consiliului Suprem de Securitate din data de 27 mai anul curent.

Deputații au ales și componența comisiei. Președinte va fi Radu Marian, vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe; secretar – Dorian Istrati; membri – Ion Șpac, Ersilia Qatrawi.

Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și Fracțiunea parlamentară a Partidului politic ”ŞOR” nu și-au înaintat reprezentanți în comisie.

Citește și: Un litru de benzină ajunge să coste aproape 32 de lei. ANRE: „Cotația Platts a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani urmăriți”

Comisia specială va antrena în activitatea sa toate autoritățile statului responsabile de domeniu, va audia părțile și persoanele implicate, iar în încheiere va prezenta Parlamentului raportul de activitate. Termenul de prezentare a raportului va fi de o lună.

Anterior, deputatul PAS, Dumitru Alaiba a anunțat că urmează a fi audiați mai mulți funcționari.

„O să ne luăm maximum o lună, o să audiem funcționari de la diferite niveluri ca să ne formăm o opinie despre ce decizii s-au luat, când, cât de bune au fost ele, cât de timpurii au fost ele, ce alternative erau. Știu că nerăbdarea este mare (a mea tot!) și că mulți dintre cetățenii noștri așteaptă să mergem cu buldozerul peste toți deodată. Totuși, eu personal am venit aici ca să iau decizii credibile și legitime, să respect legile din țara asta. Să construim instituțiile. Nu există scurtături”, a declarat Alaiba.

„Dar să nu existe nici un dubiu: acei care se fac responsabili de decizii proaste, insuficiente sau ineficiente, își au cariera în joc”, a conchis parlamentarul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X