ULTIMA ORĂ! Alexandru Musteața este noul director al Serviciului de Informații și Securitate

Autor: , in Actualitate / Social / 2 iunie, 2022, 14:50

Parlamentul l-a numit în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) pe Alexandru Musteața. Proiectul de hotărâre a fost susținut, în ședința de joi, 2 iunie, cu voturile a 54 de deputați.

Tot astăzi, Alexandru Musteața a depus jurământul în fața corpului de deputați.

Noul director a fost numit pentru un mandat de 5 ani.

Alexandru Musteața este specializat în domeniile securitate națională, studii europene și științe politice. A făcut studii în Republica Moldova, Letonia și Belgia.

Anterior a activat în sectorul neguvernamental, iar până la numirea în funcția de director SIS a fost membru al Comisiei Electorale Centrale și Consilier principal de stat în domeniul combaterii corupției în cabinetul prim-ministrului.

În cadrul ședinței plenare de joi, 2 iunie, deputații au aprobat cererea de demise a lui Alexandr Esaulenco din funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate.

Proiectul de hotărâre a fost votat de 52 deputați.

Alexandr Esaulenco și-a depus cererea de demisie la data de 30 mai, motivând că își schimbă locul de muncă.

Alexandr Esaulenco a fost numit în funcția de director al Serviciului Informații și Securitate (SIS) la data de 25 iunie 2019. La 16 martie 2020, prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova nr.1511 i-a fost conferit gradul special de general-maior al Serviciului de Informaţii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X