Escroci imobiliari, deferiți justiției. Persoane care aveau datorii la serviciile comunale, mințite și lăsate fără un loc de trai

Autor: , in Social / 3 iunie, 2022, 16:45

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a terminat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a două persoane pentru săvârșirea a trei episoade de escrocherie, în proporții deosebit de mari (art.190 alin.(5) din Codul penal), în sumă de 625.710 de lei.

Învinuiții deferiți justiției sunt persoane cu vârstele cuprinse între 30-50 ani.

Totodată, precizăm că, cu referire la aceleași fapte, până la acest moment în privința a altor trei complici au fost pronunțate deja sentințe definitive de condamnare, aceștia executând pedeapsa cu închisoare.

Așadar, potrivit circumstanțelor cazului, în luna decembrie 2018, procurorii PCCOCS au efectuat percheziții și rețineri în scopul anihilării unei rețele bine organizate de escroci imobiliari.

Prin urmare, potrivit materialelor cauzei, s-a fost stabilit că, în perioada anilor 2008-2016, un grup criminal organizat, bine structurat, compus din femei și bărbați, cu vârsta cuprinsă între 20-50 ani, au creat o schemă criminală, prin care selectau persoane social-vulnerabile sau cu dizabilități psihice din mun. Chișinău, care aveau în proprietate bunuri imobile și aveau datorii acumulate la serviciile comunale.

Concomitent, făptuitorii le promiteau victimelor un trai mai bun, garantând acestora alte locuințe de trai în localitățile rurale din Republica Moldova, cu achitarea integrală a datoriilor acumulate la serviciile comunale.

În continuare, membrii grupului criminal organizat, prin falsificare de documente, se prezentau la birourile notariale din mun. Chișinău, unde în bază de procură, înstrăinau imobilele, cauzând victimelor daune materiale în proporții deosebit de mari.

Menționăm că, la moment se întreprind acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea și a altor persoane implicate în această schemă infracțională.

Notă:
Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X