Maia Sandu, de Ziua Mondială a Mediului: „Putem avea o planetă curată, dacă vom trata natura cu grijă și cu responsabilitate””

Autor: , in Actualitate / Politic / 5 iunie, 2022, 17:25

Președinta Maia Sandu a transmis duminică, 5 iunie, cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, un mesaj în care îndeamnă cetățenii să trateze natura cu grijă și responsabilitate, și să se implice pentru a avea un mediu mai curat și sănătos.

Cu toții vrem să trăim într-un mediu curat și sănătos, unde să fim siguri de calitatea produselor pe care le consumăm, de apa pe care o bem sau aerul pe care-l respirăm. Este un drept al tuturor oamenilor, indiferent de țară și de continent”, se arată în mesajul semnat de Maia Sandu.

Totodată, șefa statului afirmă că, tot din vina oamenilor de cele mai multe ori, planeta este tot mai poluată și îi vine tot mai greu să fie casa noastră primitoare.

Consecințele le resimțim cu toții: dezastre naturale și incendii devastatoare, secete urmate de inundații și alunecări de pământ, oceane pline de plastic, mii de specii de plante și animale dispărute fără întoarcere”, a mai spus președinta.

Potrivit șefei statului, putem avea o planetă curată, dacă vom trata natura cu grijă și cu responsabilitate.

De aceea, astăzi, de Ziua Mondială a Mediului, vă îndemn să privim în jur și să ne întrebăm ce putem face, fiecare, pentru sănătatea Pământului. Aici, în Moldova, în satul sau orașul nostru, azi și în orice altă zi. Să adunăm gunoiul din păduricea de alături. Să sădim câțiva arbuști pe malul pustiit al lacului din sat. Să ne deprindem a sorta deșeurile și să-i învățăm și pe alții să procedeze la fel. Doar așa, prin acțiuni solidare și prin implicare individuală, vom face mai bună lumea în care trăim”, a conchis Maia Sandu.

Ziua Mondială a Mediului este pentru a atrage atenția oamenilor asupra problemelor cu care se confruntă mediul, sărbătorită în fiecare an în întreaga lume pe 5 iunie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X