Un avion din Ucraina a aterizat pe aeroportul Mărculești. Precizările Agenției Proprietăți Publice

Autor: , in Actualitate / Social / 6 iunie, 2022, 17:31

Pe aeroportul din Mărculești a aterizat în cursul zilei de luni, 6 iunie, un avion din Ucraina. Informația a fost confirmată de Agenția Proprietăți Publice (APP), precizând că zborul nu are tangențe cu tehnica depozitată pe aeroport.

Potrivit APP, avionul din Ucraina care a aterizat la Mărculești a efectuat un zbor tehnic.

„Avionul din Ucraina care a aterizat la Mărculești a efectuat un zbor tehnic și nu a preluat niciun fel de echipament militar”, a precizat Agenția Proprietăți Publice.

Administratorul Aeroportului Internațional Mărculești, Nicolae Clichici, a declarat că o companie cu adresa juridică în Elveția are la parcare de doi ani la Mărculești două aeronave de tip AN 74 K.

„Respectiv, zborul de deservire tehnică a fost coordonat cu toate autoritățile responsabile – Autoritatea Aeronautică Civilă, MoldATSA, Serviciul Vamal, Ministerul Apărării”, a subliniat Clichici.

Amintim că, Ucraina a cerut Republicii Moldova să îi ofere cele 6 avioane MiG-29 care nu mai sunt utilizabile pentru a fi reparate și folosite de armata sa în războiul cu Rusia. O solicitare în acest sens a fost făcută de președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

În răspuns, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că statutul de neutralitate al Republicii Moldova nu permite oferirea unui răspuns pozitiv cererii autorităților de la Kiev de a oferi Ucrainei cele 6 avioane militare MiG-29 pe care le deține țara noastră. El a menționat că avioanele nu pot fi nici vândute.

Detalii: Grosu explică refuzul R. Moldova de a transmite Ucrainei cele 6 avioane militare MiG-29: Nu pot fi nici vândute

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X