(FOTO) Întâmpinat cu pâine și sare. Ambasadorul SUA în R. Moldova, prima vizită la Bălți: „Aceasta nu va fi ultima”

Autor: , in Actualitate / Politic / 8 iunie, 2022, 17:06

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, a întreprins astăzi prima vizită la Bălți, menționând că „nu e și ultima”. Oficialul a fost întâmpinat la intrarea în oraș cu pâine și sare.

Ambasadorul Kent D. Logsdon a purtat discuții cu primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin.

„Ambasadorul Logsdon a întreprins prima sa vizită la Bălți, fiind întâmpinat cu pâine și sare de primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, la intrarea în oraș. Oficialii au discutat despre oportunitățile și provocările cu care se confruntă dezvoltarea politică și economică regională, precum și sprijinul american pentru inițiativele din Bălți”, menționează misiunea diplomatică.

Ambasadorul Logsdon a vizitat, de asemenea, Centrul de cazare pentru refugiați de la Hotelul Bălți, văzând cu propriii ochi cum și-au reunit forțele locuitorii Bălțiului pentru a-și ajuta vecinii care fug de invazia rusă a Ucrainei.

Kent D. Logsdon și soția sa Michelle s-au întâlnit și cu un grup de studenți locali care participă la diverse programe organizate la America House Bălți ce îi ajută să-și îmbunătățească cunoștințele de limba engleză.

În cele din urmă, ambasadorul a vizitat Judecătoria Bălți, parte a proiectului Model Courts, în valoare de 5,6 milioane de dolari, finanțat de SUA, și s-au întâlnit cu lideri ai ONG-urilor care lucrează pentru a face justiția mai transparentă în Bălți prin îmbunătățirea accesului cetățenilor la instanțele judecătorești.

„Bălți este un oraș cu o istorie și oportunități de amploare. Aceasta nu va fi ultima sa vizită”, a spus Logsdon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X