Între 1.400 și 2.500 de euro pentru inițierea tratamentului în regim prioritar. Dosarul unui șef de secție din cadrul Institutului Oncologic, învinuit pe 5 capete de acuzare de corupție, trimis în judecată

Autor: , in Actualitate / Social / 8 iunie, 2022, 15:34

Procuratura Anticorupție a expediat miercuri, 8 iunie, în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unui șef de secție din cadrul Institutului Oncologic, care este acuzat de săvârșirea a 5 episoade de corupere pasivă, manifestată prin pretinderea și acceptarea personal, de bunuri ce nu i se cuvin, pentru a îndeplini și a grăbi îndeplinirea unei acțiuni în exercitarea funcției sale, acțiuni săvârșite prin estorcare de bunuri.

Potrivit circumstanțelor cazului, șeful de secție vizat, cunoscând despre starea precară de sănătate a pacienților, pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, precum și pentru a urgenta internarea acestora în Secția Oncologică, prin intermediul rudelor, a pretins bani ce nu i se cuvin, prin estorcare.

Astfel, în perioada septembrie 2020-februarie 2022, a pretins și primit de la rudele pacienților, bani ce nu i se cuvin în diferite sume cuprinse între 1.400 euro și 2.500 de euro.

Banii au fost primiți fie în biroul de serviciu sau pe holul instituției medicale.

Urmare a primirii banilor, învinuitul în aceeași zi organiza inițierea procedurii de tratament în regim prioritar, fără o programare prealabilă, la aparatajul radioterapeutic specific tratamentului antitumural, după care, tot în aceeași zi organiza și internarea pacienților.

Menționăm că, învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea infracțiunilor incriminate, refuzând să facă careva declarații asupra circumstanțelor cazului investigat. Acesta este cercetat în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile.

Subsecvent, la demersul procurorilor, cu autorizarea judecătorului de instrucție, au fost aplicate măsuri de asigurare sub formă de sechestru, în vederea unei eventuale confiscări speciale, asupra unei încăperi locative din mun. Chișinău, în sumă de 801 811,28 lei și a unui automobil, în sumă de 396 991,81.

La fel, s-a aplicat sechestru asupra altor două încăperi locative din municipiul Chișinău, în sumă de 41.160 de euro și respectiv 1 062 190,59, pentru asigurarea unei confiscări extinse.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X