Acordul de grant ce va permite inițierea unui nou proiect de construcție a locuințelor sociale, ratificat de Parlament în prima lectură

Autor: , in Social / 9 iunie, 2022, 16:58

În cadrul ședinței plenare de astăzi, Parlamentul a aprobat, în prima lectură, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de grant cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea asistenței tehnice ”Activități preparatorii aferente unui proiect privind locuințele sociale”.

În baza acordului, țara noastră va beneficia de un grant de 49 000 de euro. Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru efectuarea studiului de fezabilitate și pentru activitățile preparatorii în scopul realizării unui nou proiect de construcție a locuințelor sociale. Proiectul va conține, pe lângă componenta de construcție a locuințelor sociale, și cele privind renovarea căminelor studențești și profesionale și construcția azilurilor pentru bătrâni și pentru persoane cu dizabilități.

Până în prezent, datorită implementării unui proiect cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, au fost construite 556 de locuințe sociale în 12 raioane. Până la sfârșitul anului curent, urmează să mai fie date în exploatare încă 121 de locuințe.

Deputații au apreciat utilitatea și importanța socială foarte mare a noului proiect de locuințe sociale, astfel proiectul de ratificare a Acordului a fost votat în prima lectură în unanimitate de deputații prezenți în sală.

Acesta urmează să fie propus spre examinare în lectură finală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X