Scumpiri de 32 de bani la benzină și 51 – la motorină. Prețurile maxime la carburanți stabilite de ANRE pentru următoarele trei zile

Autor: , in Actualitate / Economic / 10 iunie, 2022, 12:57

Prețurile la combustibil bat tot mai mult la buzunar. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat noile prețuri prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, stabilite pentru zilele de sâmbătă, duminică și luni, 11 – 13 iunie.

Potrivit noilor tarife, benzina A95 va costa în următoarele trei zile cel mult 33 de lei și 55 de bani per litru, cu 32 bani mai mult decât azi. Totodată, un litru de motorină se scumpește cu 51 de bani și va costa cel mult 30 de lei și 51 bani.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) spune că atestă în continuare o creștere fără precedent a prețurilor pentru carburanți la bursele internaționale.

Cotațiile record pentru produsele derivate din petrol vin să confirme prognozele făcute la începutul lunii în cadrul unui interviu pentru publicația germană Spiegel de către directorul executiv al Agenției Internaționale pentru Energie, Fatih Birol, care anticipa o majorare semnificativă a prețurilor la carburanți în sezonul vacanțelor, atunci când cererea de combustibil în Europa și SUA va crește esențial. Motivele invocate de către oficialul AIE erau sancțiunile europene împotriva Federației Ruse și politicele de export înăsprite în alte țări ale lumii. Totodată, Fatih Birol estima că actuala criză energetică depășește ca amploare șocurile petroliere din anii 70.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X