Igor Dodon: „Procurorii i-au înmânat citație soției mele și o invită la Procuratură să o pună sub învinuire”. Mesajul transmis Maiei Sandu

Autor: , in Actualitate / Justiție / 13 iunie, 2022, 14:24

Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, actual președinte de onoare al PSRM, învinuit pe patru capete de acuzare, spune că soția sa Galina Dodon a fost citată la Procuratură pentru a fi pusă sub învinuire.

„Procurorii i-au înmânat citație soției mele și o invită la Procuratură să o pună sub învinuire, după ce au oprit-o în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecția de şah (probabil este filată non-stop). Este un caz fără precedent pentru Republica Moldova, când dorința de răfuială asupra oponentului politic o împinge pe Maia Sandu, președinte actual al țării, să-mi atace soția, copiii, mama, rudele apropiate”, a spus Dodon.

Într-un mesaj pe Facebook, Dodon a scris că „există lucruri care nu se iartă”.

„Repet şi mă adresez din nou către Maia Sandu și procurorii săi – eliberați-vă de ura voastră și de complexele voastre în raport cu mine personal, dar lăsați-mi soția, copiii şi familia în pace. Există lucruri care nu se iartă. Şi neapărat va veni timpul când veți răspunde dur pentru aceste fărădelegi”, a conchis Dodon.

Am încercat să obținem o reacție de la Procuratura Generală, dar deocamdată nu ne-a răspuns la apeluri nici procurorul general interimar Dumitru Robu și nici procurora Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins la data de 31 mai cererea procurorilor de a-l transfera pe Igor Dodon în arest în izolator. Astfel, fostul președinte se va afla în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

La acest subiect: Dodon și Plahotniuc, vizați în aceeași cauză penală. Acuzarea cere recuzarea unui judecător: Ar avea legături de rudenie

Igor Dodon este învinuit pe patru capete de acuzare – corupere pasivă; organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat; trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X