Ordinul privind numirea Veronicăi Dragalin la șefia Procuraturii Anticorupție încă nu a fost semnat. Robu: „În adresa noastră nu a parvenit Hotărârea CSP”

Autor: , in Actualitate / Justiție / 13 iunie, 2022, 11:11

La aproape o săptămână după ce Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a desemnat-o câștigătoare pe Veronica Dragalin în funcția de procuroră-șefă a Procuraturii Anticorupție (PA), ordinul de numire a acesteia încă nu a fost semnat de procurorul general interimar, Dumitru Robu.

„Nu am semnat ordinul de numire a doamnei Veronica Dragalin, deoarece în adresa noastră nu a parvenit Hotărârea CSP privind desemnarea dumneaei la șefia Procuraturii Anticorupție”, a declarat pentru Replica Media procurorul-șef interimar, Dumitru Robu, adăugând că „atunci când va parveni hotărârea CSP va fi semnat ordinul și vă vom informa”.

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), a desfășurat marți, 7 iunie, proba de interviu a candidaților în cadrul concursului pentru funcția de procuror – șef al Procuraturii Anticorupție.

La etapa de interviu în fața CSP au participat patru candidați, care au acumulat punctaje finale după cum urmează :

– Adrian Bordianu – 40,93 puncte;
– Victor Brînză – 36,15 puncte;
– Veronica Dragalin – 72,15 puncte;
– Octavian Iachimovschi – 53,01 puncte;

Veronica Dragalin, câștigătoarea concursului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, spune că chiar dacă a plecat din Republica Moldova când avea doar opt ani, își dorește revină acasă pentru a contribui la „efortul de a schimba soarta țării noastre”. Vorbind la proba interviului despre justiție, integritate și planurii de viitor, ea a menționat că nu are „relații” în sistemul judiciar de la noi.

Citește și: (VIDEO) Câștigătoarea concursului pentru șefia Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin: „Nu am relații cu oameni din sistemul din R. Moldova. Voi aplica legea în mod echitabil și corect”

Potrivit informațiilor din CV, Veronica Dragalin este procuroră adjunctă a Statelor Unite ale Americii în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei.

Distincții și premii:

Premiul „Cazul Anului” din parteaBirouluiAlcool, Tutun, Arme și Explozibili (ATF) (2019);
Premiul DirectoruluiFBI(2020)

Nominalizată la Premiul Național pentru„Tânărul Avocat Federal” (2021)

Nominalizatăla Premiul „Procuror de Prim Rang” pentru femeile din forțelefederale de justiție (2021)

CV-ul Victoriei Dragalin:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X