Primăria Chişinău: De la 1 iulie, călătoria cu transportul public va costa 6 lei

Autor: , in Actualitate / Social / 13 iunie, 2022, 17:11

Conform noii metodologii aprobate, tariful la transportul public în municipiul Chișinău va fi de 6 lei, începând cu 1 iulie. Anunțul a fost făcut de Primăria Capitalei.

Potrivit municipalității, 200 de mii de pensionari şi 40 de mii de copii și elevi până în clasa 5-a vor călători gratuit. Până acum doar copiii până la 7 ani călătoreau gratuit.

De asemenea, 18 categorii de persoane, inclusiv vulnerabile.

Precizările Primăriei Chišinău:

„1. Dacă călătorești mai mult cu transportul public, indiferent cu troleibuzul sau autobuzul, prețul unei călătorii poate ajunge mai mic decât este azi, de doi lei.

Prețul propus de 6 lei, va fi unicul atât pentru Chișinău, cât și suburbii.
1. Cu abonamentul procurat se va putea călători din suburbie în Chișinău și retur, indiferent dacă persoana schimbă transportul de pe troleibuz sau autobuz, prețul și abonamentul va rămâne unic și neschimbat.

✅Vom pune accent pe abonamentele la călătoria cu transportul public:
– 234 de lei, abonament pentru 1 lună
– 594 de lei, abonament pentru 3 luni
– 972 de lei, abonament pentru jumătate de an”.

„Am ajuns să avem cel mai mic tarif din municipiile din țară, cât și din întreaga lume, iar scumpirile la carboranți puteau duce la falimentarea PUA și RTEC. Metodologia de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din Chișinău a fost elaborată și prezentată de către experți, publicată și dezbătută foarte mult în ultima perioadă. Astfel, prețul calculat de experți este de 6 lei pentru o călătorie, atât la troleibuz, cât și la autobuz, pentru oraș și suburbii”, a declarat primarul Ion Ceban.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X