Primarul Capitalei, împuternicit de a aproba tarifele pentru călătorie în transportul public din municipiul Chișinău

Autor: , in Actualitate / Social / 13 iunie, 2022, 13:44

Consilierii municipali au aprobat luni, 13 iunie, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC), metodologia calculării și reglementării tarifelor și costurilor pentru serviciile de transport de călători, costului unui vehicul-kilometru și mecanismul de aplicare și reglementare a abonamentelor de călătorie.

Astfel, primarul Ion Ceban a fost împuternicit să stabilească valoarea de referință pentru calcularea tarifului de călătorie cu troleibuzul și autobuzul și de a aproba tarifele pentru călătorie în transportul public din municipiul Chișinău.

„Astăzi nu se aprobă tarifele de călătorie, astăzi se aprobă Metodologia calculării și reglementării tarifelor pentru serviciile de transport de călători, costului unui vehicul-kilometru și mecanismul de aplicare și reglementare a abonamentelor de călătorie.”, a declarat șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache.

Proiectul de decizie a fost votat de 32 de consilieri municipali. Consilierii municipali din fracțiunea PAS, cei din Partidul „Șor” și cei din PCRM au votat împotriva proiectului, iar PL s-a abținut de la vot.

Citește și: Călătoria cu transportul public ar putea costa 6 lei. Ceban: „Îmi asum că nu este o decizie foarte populară, dar este strict necesară”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X