Casa Albă: Joe Biden intenţionează să candideze la un al doilea mandat de președinte

Autor: , in Actualitate / Externe / 14 iunie, 2022, 16:15

Preşedintele democrat Joe Biden intenţionează să candideze la un al doilea mandat la Casa Albă, peste doi ani.

Anunțul a fost făcut der o purtătoare de cuvânt a preşedinţiei americane, Karine Jean-Pierre, după ce mai mulţi aleşi şi lideri din cadrul Partidului Democrat şi-au exprimat rezerva faţă de o nouă candidatură a şefului statului, care împlineşte 80 de ani în noiembrie.

„Ca să fiu clară: aşa cum a spus preşedintele în mai multe rânduri, preconizează să candideze în 2024”, scrie într-un mesaj postat pe Twitter, Karine Jean-Pierre, potrivit News.

Recent, presa americană a scris că există îngrijorări în cadrul Partidului Democrat cu privire la o nouă candidatură a lui Joe Biden.

Exercitarea ”preşedinţiei este o muncă foarte obositoare, iar realitatea dură este că preşedintele va fi mai aproape de vârsta de 90 de ani decât de vârsta de 80 de ani la sfârşitul unui al doilea mandat”, declara The New York Times (NYT) David Axelrod, unul dintre strategii campaniei electorale a lui Barack Obama în 2008 şi 2012.

Biden, în vârstă de 79 de ani, este cel mai în vârstă președinte al Statelor Unite, fapt ce a alimentat speculațiile că el va prefera să renunțe la funcție la terminarea mandatului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X