PAS: „Profesori și elevi, obligați să participe la un concert organizat de Primărie într-un parc din Capitală”. Ceban: „Mai mari aberații nu am auzit”

Autor: , in Actualitate / Politic / 14 iunie, 2022, 14:08

Primarul general Ion Ceban ar fi obligat printr-un demers ca profesorii și elevii să vină la un concert organizat săptămâna aceasta de Primăria Chișinău într-un parc din Capitală. Anunțul a fost făcut de deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Angela Munteanu-Pojoga și vicepreședinta fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Zinaida Popa, în cadrul unui briefing de presă. Pe de altă parte, edilul dezminte acuzațiile, spunând că „mai mari aberații nu am auzit”.

„În atenția noastră a ajuns un document emis de una din direcțiile Primăriei Chișinău. Acțiunile lipsite de bunul-simț a primarul Ion Ceban depășesc orice limită (…) Șeful Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a emis un demers către toți directorii de instituții de învățământ. Acesta, pentru promovarea lui Ion Ceban, obligă toți directorii instituțiilor de învățământ secundar să se prezinte obligatoriu la un concert. Mai mult decât atât, acesta îi obligă nu doar pe directori, dar și pe diriginți și elevi ai claselor absolvente să meargă la un concert într-un parc din Capitală. Astfel de obligații sunt similare cu cele din timpurile când țara era guvernată de socialiști și comuniști, când învățătorii și medicii erau folosiți ca numere statistice la evenimentele de partid benevol-obligatorii (…)”, a declarat Angela Munteanu-Pojoga.

Deputata PAS a solicitat organelor competente să analizeze „aceste chemări obligatorii prin prisma abuzului în serviciu, iar cei care se fac vinovați să fie penalizați”. Totodată a lansat un apel în adresa Primăriei Chișinău.

„Vin cu un apel. Nu terorizați angajații instituțiilor municipale. Nu impuneți oamenii să vină la evenimentele voastre preelectorale, nu aveți niciun drept să impuneți pe nimenisă vină la concertele voastre și nu aveți dreptul să intimidați pe cei care refuză să participe la astfel de distracții”, a adăugat Angela Munteanu-Pojoga.

În replică, primarul Capitalei dezminte acuzațiile.

„Mai mare aberații din partea PAS nu am auzit! Îndeamnă oamenii și absolvenții să nu vină la un concert organizat de Primăria Chișinău dedicat absolvenților! Propun ca acest subiect să fie discutat mâine cu domnul Emmanuel Macron. E de râs și de plâns ce fac acești oameni în statul Republica Moldova!”, a comentat primarul Ion Ceban.

Ceban susține că este vorba despre un eveniment dedicat pentru tinerii care absolvesc instituțiile educaționale.

„În acest sens, de către Direcția Generală, Educație, Tineret și Sport către toate instituțiile educaționale a fost transmisă o informație cu programul evenimentului, ora și locația. Conform Legii, Direcția a solicitat ca împreună cu absolvenții să fie prezentă și conducerea, dar și profesorii pentru a participa la acest eveniment festiv care va avea loc în aer liber, în Parcul „La Izvor”. Cei din PAS nu fac altceva decât show politic din toate evenimentele organizate de Primăria Chișinău. Este un eveniment cultural organizat de primărie pentru toți absolvenții. Mâine spre exemplu, va fi organizat un eveniment dedicat medicilor, unde la fel au fost invitați angajații”, a mai spus primarul Capitalei.

Ceban a anunțat că Primăria Chișinău va organiza Gala Absolvenților la data de 17 iunie în Parcul La Izvor, începând cu ora 18:00, iar printre invitați vor fi Natalia Gordienco, Geta Burlacu, Dj Bond, Dumitru Mîțu, Frații Advahov și Trupa „Zdob și Zdub” și Dj Sasha Lopez.

Potrivit dispoziției în posesia căruia a intrat Ziarul de Gardă, semnată de șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport (DGETS)a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), Andrei Pavaloi, și expediată directorilor instituțiilor de învățământ secundar ciclul I și II din mun. Chișinău, directorii instituțiilor de învățământ secundar, ciclu I și II, împreună cu elevii claselor absolvente și diriginții de clasă a acestora sunt obligați să participe vineri, 17 iunie, începând cu ora 18:00 și până la 22:00, la Programul cultural-distractiv cu genericul „Gala Absolvenților – 2022”.

Pe lângă faptul că atât profesorii, cât și elevii sunt obligați ca să participe la concert, absolvenții trebuie să vină la eveniment cu eșarfa și tocă pentru absolvenți, iar atât ei cât și profesorii trebuie să meargă la manifestație îmbrăcați cu haine festive.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X