Procuratura Anticorupție dezminte acuzațiile lui Igor Dodon: „Nu corespund circumstanțelor reale. Galina Dodon nu a fost stopată în trafic pentru a i se înmâna citația”

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 14 iunie, 2022, 08:20

Procuratura Anticorupție a confirmat citarea pentru data de 16 iunie a Galinei Dodon, dar și altor persoane complici la săvârșirea infracțiunilor, în vederea înaintării învinuirii și audierii în calitate de învinuiți în dosarul denumit generic „Kuliok”. Totodată, reprezentanții instituției au dezmințit informația potrivit căreia Galina Dodon a fost stopată în trafic de către Poliție pentru înmânarea citației.

„Investigațiile efectuate de către procurorii anticorupție pe această cauză penală, pe lângă alte infracțiuni, se referă inclusiv la infracțiunea de îmbogățire ilicită. În acest context sunt investigate mai multe persoane în privința cărora există probe că ar fi participat la comiterea infracțiunii. Mai mult, menționăm, că persoanele în privința cărora există careva probe că ar fi comis infracțiunea nu pot fi audiate în calitate de martori, iar statutul de învinuit atribuit persoanelor acordă acestora garanții sporite la exercitarea dreptului la apărare în cadrul procesului penal. Fiind conștienți de tentativele persoanelor anchetate de a promova opinii despre pretinsa conotație politică a dosarului respectiv, declarații care au scopul de eschivare de la răspundere și de a discredita orice investigație, nu vom comenta aceste declarații, iar procurorii în activitatea lor se vor conduce în continuare strict de prevederile legale și probatoriul administrat”, a anunțat Procuratura Anticorupție.

Procuratura Anticorupție susține că afirmațiile precum că Galina Dodon a fost stopată în trafic de către Poliție pentru înmânarea citației nu corespund circumstanțelor reale.

„Suplimentar, cu referire la citarea la Procuratura Anticorupție a Galinei Dodon, venim cu unele precizări, care indică la caracterul fals al declarațiilor apărute pe rețelele de socializare prin care subiectul investigației în dosarul „Kuliok”, încearcă să manipuleze opinia publică. În ceea ce privește afirmațiile, precum că Galina Dodon a fost stopată în trafic de către poliție pentru înmânarea citației, acestea nu corespund circumstanțelor reale. În realitate, ofițerul de investigații din cadrul grupului de urmărire penală, care se deplasa spre domiciliul familiei Dodon pentru înmânarea citației, văzând că autoturismul doamnei Galina Dodon era parcat în apropierea liceului Prometeu din mun. Chișinău, s-a apropiat de aceasta și i-a înmânat citația”, a precizat Procuratura Anticorupție.

La acest subiect: Igor Dodon: „Procurorii i-au înmânat citație soției mele și o invită la Procuratură să o pună sub învinuire”. Mesajul transmis Maiei Sandu

Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, actual președinte de onoare al PSRM, învinuit pe patru capete de acuzare, a anunțat luni că soția sa Galina Dodon a fost citată la Procuratură pentru a fi pusă sub învinuire.

Amintim că, magistrații Curții de Apel Chișinău au respins la data de 31 mai cererea procurorilor de a-l transfera pe Igor Dodon în arest în izolator. Astfel, fostul președinte se va afla în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

Citește și: Dodon și Plahotniuc, vizați în aceeași cauză penală. Acuzarea cere recuzarea unui judecător: Ar avea legături de rudenie

Igor Dodon este învinuit pe patru capete de acuzare – corupere pasivă; organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat; trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X