Zelenski promite să recupereze Crimeea: Drapelul ucrainean va flutura din nou

Autor: , in Actualitate / Externe / 14 iunie, 2022, 14:44

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a promis compatrioţilor săi că va recuceri peninsula Crimeea anexată de Rusia.

„Drapelul ucrainean va flutura din nou deasupra Ialta şi Sudak, deasupra Djankoi şi Ievpatoria”, a declarat Zelenski în mesajul său video de luni seara de la Kiev, citat de Agerpes.

„Bineînţeles, vom elibera şi Crimeea noastră”, a subliniat președintele ucrainean.

Armata rusă a ocupat peninsula de la Marea Neagră în 2014, când Ucraina era slăbită în urma unei schimbări de putere şi nu a putut opune rezistenţă. Apoi a fost organizat un referendum, care nu este recunoscut la nivel internaţional, iar Crimeea a fost anexată la Rusia.

Zelenski a pledat întotdeauna pentru o revenire a peninsulei la Ucraina, dar rareori a afirmat acest lucru cu atâta forţă ca obiectiv de război, scrie DPA.

Preşedintele a făcut apel la cetăţenii Ucrainei să păstreze legătura cu părţile ţării ocupate de Rusia, cum ar fi Doneţk sau regiunea Harkov. El a spus că aceste zone vor fi eliberate din nou.

„Apuneţi-le că armata ucraineană va veni cu siguranţă!. În est, în Donbass, armata se află sub presiune. Aceasta are nevoie urgentă de artilerie modernă din partea partenerilor săi străini”, a spus Zelenski.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X