Dumitru Robu a semnat ordinul privind numirea Veronicăi Dragalin la șefia Procuraturii Anticorupție

Autor: , in Actualitate / Justiție / 15 iunie, 2022, 16:46

Procurorul general interimar Dumitru Robu a semnat miercuri, 15 iunie, ordinul prin care s-a dispus numirea Veronicăi Dragalin la șefia Procuraturii Anticorupție. Informația a fost confirmată pentru COTIDIANUL de procurora de la Procuratura Generală, Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

„Prin ordinul procurorului general interimar din 15 iunie s-a dispus numirea în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție a doamnei Veronica Dragalin, începând cu data de 1 august”, a declarat procurora Mariana Cherpec.

Veronica Dragalin este cea care a înaintat o cerere solicitând să fie numită în funcție începând cu 1 august.

„Precizăm că, Veronica Dragalin a înaintat o cerere prin care a solicitat numirea sa în funcție începând cu data de 1 august, ținând cont de faptul ca urmează să își termine anumite activități ce țin de funcția deținută la moment”, a menționat Cherpec.

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), a desfășurat marți, 7 iunie, proba de interviu a candidaților în cadrul concursului pentru funcția de procuror – șef al Procuraturii Anticorupție.

La etapa de interviu în fața CSP au participat patru candidați, care au acumulat punctaje finale după cum urmează :

– Adrian Bordianu – 40,93 puncte;
– Victor Brînză – 36,15 puncte;
– Veronica Dragalin – 72,15 puncte;
– Octavian Iachimovschi – 53,01 puncte;

Veronica Dragalin, câștigătoarea concursului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, spune că chiar dacă a plecat din Republica Moldova când avea doar opt ani, își dorește revină acasă pentru a contribui la „efortul de a schimba soarta țării noastre”. Vorbind la proba interviului despre justiție, integritate și planurii de viitor, ea a menționat că nu are „relații” în sistemul judiciar de la noi.

Citește și: (VIDEO) Câștigătoarea concursului pentru șefia Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin: „Nu am relații cu oameni din sistemul din R. Moldova. Voi aplica legea în mod echitabil și corect”

Potrivit informațiilor din CV, Veronica Dragalin este procuroră adjunctă a Statelor Unite ale Americii în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei.

Distincții și premii:

Premiul „Cazul Anului” din parteaBirouluiAlcool, Tutun, Arme și Explozibili (ATF) (2019);
Premiul DirectoruluiFBI(2020)

Nominalizată la Premiul Național pentru„Tânărul Avocat Federal” (2021)

Nominalizatăla Premiul „Procuror de Prim Rang” pentru femeile din forțelefederale de justiție (2021)

CV-ul Victoriei Dragalin:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X