Galina Dodon, primele declarații după ce a fost recunoscută în calitate de complice în dosarul „Kuliok”

Autor: , in Actualitate / Politic / 16 iunie, 2022, 15:17

Galina Dodon, recunoscută în calitate de complice la îmbogățire ilicită și având interdicție de a părăsi țara pe un termen de 60 de zile, califică dosarul în care e vizată drept unul politic. Aceasta spune că nu-și recunoaște vina. Fosta prima doamnă admite că „următorul va fi copilul nostru care se întoarce acasă din vacanță”.

„Vreau să vă zic că mi s-a deschis un dosar politic care are drept scop să denigreze și să-l defăimeze pe soțul meu. Se poartă cu noi în cel mai josnic mod. Au făcut percheziții la părinții noștri, i-au intimidat, au făcut percheziții chiar și în veceul din grădină, nu știu ce au căutat. Avem de a face cu niște persoane care sunt instruite special ca să ne defăimeze. Risc să presupun că următorul va fi copilul nostru care se întoarce acasă din vacanță. Cred că degrabă o să pună interdicție să faci studiile în Rusia”, a declarat Galina Dodon, după audierile la Procuratura Anticorupție.

Fosta prima doamnă le-a mai spus jurnaliștilor că „totul are o limită”.

„Îmi țin fratele în închisoare. Pentru ce? Pentru faptul că a făcut bani în Rusia și s-a întors în R. Moldova, în Molovata – satul de baștină ca să deschidă o afacere? A angajat oameni, a plătit bani la stat și își bat joc de el. Îl țin în închisoare și astfel torturează părinții. Mamele noastre sunt bolnave, nu le dau voie să vină să își vadă nepoții, să își vadă fiul. Ajunge, vă rog, totul are o limită. Nu îmi recunosc vina, este un dosar politic și are menirea de a ne denigra”, a conchis Galina Dodon, menționând că urmează să facă cunoștință cu materialele cauzei.

Galina Dodon a fost recunoscută în calitate de complice în dosarul de îmbogățire ilicită și are interdicția de a părăsi țara pe un termen de 60 de zile.

„Astăzi, procurorii anticorupție i-au înaintat învinuirea doamnei Galina Dodon. Acesteia i se incriminează săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită, manifestată prin contribuirea la deținerea de către soțul acesteia Dodon Igor, personal și prin persoane terțe a bunurilor în valoare de peste 21 milioane lei, ceea ce depășește substanțial veniturile declarate în sumă de peste 3 milioane lei, cu 18.277.157 de lei.

Precizăm că, aceste sume se raportează la perioada februarie 2014-octombrie 2021. În cadrul audierilor în calitate de învinuită, dna Galina Dodon, vina nu și-a recunoscut în săvârșirea infracțiunii incriminate, refuzând să facă careva declarații referitor la circumstanțele cazului investigat. Totodată, procurorul de caz a aplicat în privința acesteia măsura preventivă sub formă de obligare de a nu părăsi țara pe un termen de 60 zile”, a declarat procurora de la Procuratura Generală Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

Citește și: Dodon și Plahotniuc, vizați în aceeași cauză penală. Acuzarea cere recuzarea unui judecător: Ar avea legături de rudenie

Amintim că, Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu, este învinuit pe patru capete de acuzare – corupere pasivă; organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat; trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X