(FOTO) Galina Dodon, recunoscută în calitate de complice în dosarul „Kuliok”. Are interdicția de a părăsi țara pe un termen de 60 de zile

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 16 iunie, 2022, 14:31

Galina Dodon, soția fostului președinte Igor Dodon, actual președinte de onoare al PSRM, a fost audiată joi, 16 iunie, la Procuratură în dosarul de îmbogățire ilicită.

UPDATE: Galina Dodon, primele declarații după ce a fost recunoscută în calitate de complice în dosarul „Kuliok”

UPDATE: Galina Dodon a fost recunoscută în calitate de complice în dosarul de îmbogățire ilicită și are interdicția de a părăsi țara pe un termen de 60 de zile.

Astăzi, procurorii anticorupție i-au înaintat învinuirea doamnei Galina Dodon. Acesteia i se incriminează săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită, manifestată prin contribuirea la deținerea de către soțul acesteia Dodon Igor, personal și prin persoane terțe a bunurilor în valoare de peste 21 milioane lei, ceea ce depășește substanțial veniturile declarate în sumă de peste 3 milioane lei, cu 18.277.157 de lei.

Precizăm că, aceste sume se raportează la perioada februarie 2014-octombrie 2021. În cadrul audierilor în calitate de învinuită, dna Galina Dodon, vina nu și-a recunoscut în săvârșirea infracțiunii incriminate, refuzând să facă careva declarații referitor la circumstanțele cazului investigat. Totodată, procurorul de caz a aplicat în privința acesteia măsura preventivă sub formă de obligare de a nu părăsi țara pe un termen de 60 zile”, a declarat procurora de la Procuratura Generală Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

UPDATE: Fiind întrebată cum comentează acuzațiile, Galina Dodon a refuzat să facă declarații.

„Se poate eu să văd ce acuzații mi se aduc, apoi am să comentez?”, le-a declarat Galina Dodon jurnaliștilor.

UPDATE:

În aceste clipe, Galina Dodon se află la Procuratura Anticorupție, fiind audiată. Aceasta în vederea înaintării învinuirii și audierii în calitate de învinuită în dosarul denumit generic „Kuliok” pentru îmbogățire ilicită.

„La moment, Galina Dodon se află la audieri la Procuratura Anticorupție”, a declarat procurora de la Procuratura Generală Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

Potrivit Jurnal.md, Galina Dodon a venit la Procuratură însoțită de avocatul Ion Vîzdoagă, care a reprezentat anterior și interesele fostului premier Vlad Filat, dar și ale lui Veaceslav Platon.

Știrea inițială:

Procuratura Anticorupție a confirmat citarea pentru data de 16 iunie a Galinei Dodon, dar și altor persoane complici la săvârșirea infracțiunilor, în vederea înaintării învinuirii și audierii în calitate de învinuiți în dosarul denumit generic „Kuliok”.

La acest subiect: Igor Dodon: „Procurorii i-au înmânat citație soției mele și o invită la Procuratură să o pună sub învinuire”. Mesajul transmis Maiei Sandu

„Investigațiile efectuate de către procurorii anticorupție pe această cauză penală, pe lângă alte infracțiuni, se referă inclusiv la infracțiunea de îmbogățire ilicită. În acest context sunt investigate mai multe persoane în privința cărora există probe că ar fi participat la comiterea infracțiunii. Mai mult, menționăm, că persoanele în privința cărora există careva probe că ar fi comis infracțiunea nu pot fi audiate în calitate de martori, iar statutul de învinuit atribuit persoanelor acordă acestora garanții sporite la exercitarea dreptului la apărare în cadrul procesului penal. Fiind conștienți de tentativele persoanelor anchetate de a promova opinii despre pretinsa conotație politică a dosarului respectiv, declarații care au scopul de eschivare de la răspundere și de a discredita orice investigație, nu vom comenta aceste declarații, iar procurorii în activitatea lor se vor conduce în continuare strict de prevederile legale și probatoriul administrat”, a anunțat Procuratura Anticorupție.

Citește și: Dodon și Plahotniuc, vizați în aceeași cauză penală. Acuzarea cere recuzarea unui judecător: Ar avea legături de rudenie

Amintim că, Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu, este învinuit pe patru capete de acuzare – corupere pasivă; organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat; trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X