Ședința Parlamentului: Moțiunea simplă asupra politicilor Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare a fost respinsă

Autor: , in Actualitate / Social / 16 iunie, 2022, 16:49

Moțiunea simplă asupra politicilor Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare a fost respinsă, în cadrul ședinței plenare de joi, 16 iunie.

După discursul ministrului Viorel Gherciu, dezbateri și luări de cuvânt ale reprezentanților fracțiunilor parlamentare, majoritatea deputaților s-au pronunțat împotriva moțiunii.

Deputata PSRM, Ivanna Koksal, în plenul Parlamentului, susține că „actuala Guvernare nu se folosește de oportunitățile pe care le are pentru a depăși criza din agricultură”.

“În fiecare an, Moldova a exportat 200-220 de mii de tone de mere, al căror gust nu poate fi comparat cu niciunul din lume. Astăzi, Moldova are o cotă de 40.000 de tone la exporturi pe piața europeană, iar guvernarea care luptă pentru aderarea la Uniunea Europeană asigură un export în UE de doar 2-3 mii de tone și, prin inacțiunea lor, blochează aproape 50 de mii de tone de mere neexportate în frigidere”, a declarat Ivanna Koksal în timpul dezbaterii moțiunii.

Moțiunea simplă a fost inițiată de deputații din Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor pe 2 iunie curent.

Deputatul socialist Radu Mudreac, vicepreședintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, a dat citire textului moțiunii.

„La mai bine de nouă luni de când ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherchiu, a preluat funcția, activitatea este deplorabilă. Se întâmplă când ministrul a preluat funcția într-un an record pentru sectorul agricol”, a declarat Mudreac.

Conform Regulamentului Parlamentului, dezbaterea moţiunii simple în ședința plenară a Legislativului are loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere. Moţiunile simple se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X