Ce spune Maia Sandu despre comunicarea între Chișinău și Moscova: „Este minimă, la nivel de ambasadori”

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 iunie, 2022, 16:44

Președinta Maia Sandu a declarat că că comunicarea între Chișinău și Moscova este una „minimă”, discuții există doar la „nivel de ambasadori”. Afirmațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la TV8.

„Comunicarea este minimă. Este la nivel de ambasadori. Îl avem pe ambasadorul nostru la Moscova care uneori transmite mesaje și ambasadorul Federației Ruse la Chișinău care este chemat uneori la Ministerul de Externe pentru ca autoritățile noastre să transmită anumite mesaje”, a declarat Maia Sandu.

Cât despre relațiile economice pe care Republica Moldova le are cu Federația Rusă, potrivit Maia Sandu, în prezent acestea sunt „mai restrânse din cauza războiului din Ucraina și care este un impediment pentru anumite importuri și exporturi”.

În cadrul emisiunii, Maia Sandu a fost întrebată și despre relația cu Gazprom.

„Există comunicare cu Gazprom, că nu avem răspunsuri clare din partea lor – asta este altă întrebare. În această primăvară au fost expediate scrisori din partea Guvernului atunci când au eu existat întrebări, iar unele au rămas fără răspuns. Cu toate aceste, a continuat furnizarea de gaze naturale.

Vedem ce se va întâmpla. Pe subiectele importante, acolo unde e nevoie să intervină autoritățile, iar furnizarea de gaze evident este unul important, acolo Ministerul a făcut solicitări. Unele au rămas fără răspuns. Contractul continuă, nu avem certitudine până când”, a subliniat Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X