Igor Dodon, citat la Procuratura Anticorupție: Procurorii i-au înmânat demersul privind prelungirea arestului la domiciliu

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 iunie, 2022, 15:11

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost citat, vineri, 17 iunie, la Procuratura Anticorupție pentru a i se aduce la cunoștință de ce procurorii cer prelungirea mandatului de arest preventiv la domiciliu. Acesta a declarat pentru echipa TV8 că regretă că faptul că se pune presiune pe familia sa.

UPDATE: Igor Dodon s-a prezentat vineri, 17 iunie, la Procuratura Anticorupție (PA), iar potrivit ZdG, procuroriii i-au înmânat demersul privind prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu.

În zilele următoare, magistrații urmează să examineze demersul procurorilor pentru a lua o decizie cu privire la prelungirea mandatului de arest pe numele socialistului Igor Dodon, învinuit pe patru capete de acuzare: corupere pasivă; organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat; trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Știrea inițială:

„După ce am să ies voi face declarații, dar acum vreau să spun câteva cuvinte. Regretabil ce se întâmplă cu soția mea, eu înțeleg că doamna Maia Sandu nu are niciun fel de emoții, dar nu trebuie să atace familia, soția, copii. Eu i-am spus lui Plahotniuc (n.r: Vladimir Plahotniuc, fostul lider PDM) doi sau trei ani în urmă, când a făcut aceleași încercărie de a facepresiuni că aceste lucruri eu nu le iert. Eu nu iert atacul la familie, la soție, de aceea înțelegem tot, înțelegem miza de a mă presa psihologic. Au văzut că eu nu cedez și îmi atacă familia, soția”, a declarat Dodon.

Acesta a fost huiduit de un activist civic care l-a asociat cu „Iuda trădătorul”.

Citește și: Igor Dodon, după ce soția sa a fost recunoscută în calitate de complice în dosarul „Kuliok”: Nimic nu le va reuși

Galina Dodon, soția fostului președinte Igor Dodon, actual președinte de onoare al PSRM, a fost recunoscută în calitate de complice în dosarul de îmbogățire ilicită și are interdicția de a părăsi țara pe un termen de 60 de zile.

Vezi și: Galina Dodon, primele declarații după ce a fost recunoscută în calitate de complice în dosarul „Kuliok”

Amintim și că, Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu, este învinuit pe patru capete de acuzare – corupere pasivă; organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat; trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X