Dosarul lui Ruslan Popov, învinuit de îmbogățire ilicită și opt episoade de fals în declarația de avere, a ajuns pe masa magistraților

Autor: , in Actualitate / Justiție / 21 iunie, 2022, 16:28

Dosarul penal în privința lui Ruslan Popov, ex-adjunctul al rocurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo și a complicilor săi, a ajuns pe masa magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pentru examinare în fond. Anunțul a fost făcut marți, 21 iunie, de Procuratura Anticorupție.

Referitor la acest dosar, procurorii au informat la sfârșitul lunii mai despre terminarea urmăririi penale, după care, atât fostului procuror, cât și complicilor acestuia li s-au oferit posibilitatea de a face cunoștință cu materialele cauzei penale.

Ulterior, partea apărării a formulat mai multe cereri și demersuri pentru completarea urmăririi penale, respectiv după examinarea lor, procurorii au întocmit rechizitoriu și au expediat dosarul în instanța de judecată.

După informarea despre terminarea urmăririi penale pe caz, expedierea dosarul în judecată a durat în timp, ținând cont de volumul mare de lucru, precum și de cererile formulate de către învinuiți, la solicitarea cărora procurorii au scanat cele 39 volume, atât cât constituie întregul dosar, pe care le-au transmis părții apărării, pentru a facilita prezentarea materialelor dosarului într-un termen rezonabil”, a explicat Procuratura Anticorupție.

Amintim că, Ruslan Popov și complicii acestuia sunt acuzați pe un episod de îmbogățire ilicită, disjuns din dosarul de bază. La fel, fostului procuror i se mai incriminează și săvârșirea a opt episoade de fals în declarația de avere și interese personale.

„La demersul procurorilor anticorupție, cu autorizarea judecătorului de instrucție au fost puse sub sechestru, în scopul asigurării unei eventuale confiscări speciale, bunuri a cărui beneficiar efectiv este fostul procuror, sub forma unui teren agricol, în sumă de 210.946 de lei, precum și a unei construcții agricole, depozit frigorific în sumă de 6.038.142 de lei”, a anunțat anterior Procuratura Anticorupție.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X