Ex-directorul SIS, Vasile Botnari, transferat din Penitenciarul nr.13 în arest la domiciliu. Procuratura a contestat cu recurs decizia instanței

Autor: , in Actualitate / Social / 22 iunie, 2022, 13:03

Fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) Vasile Botnari, vizat în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, a fost transferat din Penitenciarul nr.13 în arest la domiciliu. Procuratura anticorupție a contestat cu recurs decizia instanței.

Procurorii anticorupție au contestat miercuri, 22 iunie, cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana din 20 iunie 2022 prin care s-a dispus înlocuirea arestului preventiv aplicat în privința ex-directorului Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari cu arestul la domiciliu, pe un termen de 30 zile.

Prin recursul înaintat, procurorii anticorupție solicită prelungirea măsurii preventive sub formă de arestare preventivă pe un termen de 30 zile aplicată în privința ex-directorului SIS.

Procurorii și-au motivat recursul prin netemeinicia deciziei instanței de judecată.

„Or, la eliberarea mandatului de arestare la domiciliu în privința persoanei vizate, instanța de judecată nu a oferit o apreciere corespunzătoare argumentelor aduse de către procuror cum ar fi: riscul ingerinței învinuitului în cursul normal al efectuării justiției, influențarea și exercitarea de presiuni asupra martorilor care nu au fost încă audiați, nimicirea și deteriorarea probelor, întrucât urmărirea penală încă se află în plină desfășurare”, a precizat Procuratura Anticorupție.

Amintim că, ex-directorului SIS, Vasile Botnari este bănuit că, în perioada anilor 2014-2019, deținând mai multe funcții de demnitate publică, în scopul de a-și ascunde veniturile pe care nu le putea justifica în mod legal, a pus în aplicare un plan infracțional ce consta în procurarea pentru sine a unor bunuri mobile și imobile prin intermediul unor persoane interpuse și înscrierea fictivă a dreptului de proprietate pe numele rudelor sau a persoanelor de încredere.

În rezultatul perchezițiilor efectuate, procurorii anticorupție au ridicat mai multe documente, un telefon mobil și un iPod, care urmează a fi examinate și apreciate din punct de vedere al pertinenței, concludentei și utilității lor în raport cu circumstanțele cazului investigat.

Vasile Botnari a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită. Acesta a dat declarații referitor la circumstanțele cazului, însă vinovăția în săvârșirea infracțiunii de care este bănuit nu a recunoscut.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X