Papa Francisc a trimis un sol la Chișinău pentru a transmite un mesaj de apreciere pentru cetățenii R. Moldova

Autor: , in Politic / 22 iunie, 2022, 17:41

Criza refugiaților și efortul moldovenilor de a-i ajuta pe cei fugiți de războiul din Ucraina a fost subiectul-cheie al întrevederii dintre președdinta Maia Sandu și Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia, Nunțiu Apostolic în Republica Moldova cu reședința la București.

Reprezentantul Sfântului Scaun a venit la Chișinău pentru a transmite personal șefei statului aprecierea Papei Francisc pentru solidaritatea și generozitatea de care cetățenii noștri au dat dovadă față de refugiații din Ucraina – se arată într-un comunicat al Președinției.

Șefa statului a mulțumit pentru cuvinte calde și a menționat că acest efort este, înainte de toate, al cetățenilor Republicii Moldova, care au răspuns imediat la nevoia celor pomeniți în dificultate.

Totodată, oficiala a apreciat ajutorul primit în această perioadă de R. Moldova prin intermediul organizațiilor caritabile ale Vaticanului.

Președinta și-a exprimat recunoștința pentru felul în care liderul spiritual al Bisericii Catolice promovează ideea de pace și dialog între civilizații și popoare, și și-a reiterat convingerea că războiul trebuie să înceteze.

Reprezentantul Sfântului Scaun a transmis, din partea Papei de la Roma, un mesaj de apreciere pentru cetățenii Republicii Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X