Surse din serviciile britanice: Jumătate dintre combatanţii separatişti pro-ruşi și-au pierdut viața sau au fost răniţi

Autor: , in Externe / 22 iunie, 2022, 16:22

Forţele separatiste susţinute de Rusia în regiunea Doneţk din Ucraina au suferit pierderi grele, potrivit oficialilor britanici din serviciile de informaţii, citaţi de BBC.

Aceştia estimează că numai miliţia din Doneţk a pierdut 55% din forţa sa iniţială. Estimarea apare într-o perioadă în care ruşii transportă rezerve pe frontul din estul Ucrainei.

Serviciile de informaţii militare britanice au declarat că este foarte probabil ca Rusia să aibă ca obiectiv desfăşurarea unui număr mare de unităţi de rezervă în estul Donbasului ucrainean, format din Doneţk şi Luhansk.

Sursa a atras atenţia asupra „uzurii extraordinare” suferite de forţele ruseşti şi de cele aliate în Donbas. În timp ce Rusia evită de luni de zile să prezinte numărul victimelor, un reprezentant al aşa-numitei Republicoo Populare Doneţk a declarat săptămâna trecută că 2.128 de membri ai forţelor sale au fost ucişi şi 8.897 răniţi.

Alţi 654 de civili au fost ucişi, a declarat reprezentantul, potrivit Mediafax.

De luni de zile au existat rapoarte despre civili recrutaţi cu forţa în miliţie, cu un moral scăzut şi arme de proastă calitate, inclusiv puşti ieşite din uz. Luna trecută, serviciul de securitate ucrainean SBU a anunţat că mai mulţi recruţi au fost la un pas să dezerteze.

Săptămâna aceasta, administraţia regională susţinută de Rusia a declarat că oferă contracte pe un an mercenarilor străini pentru a se alătura forţelor sale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X