Doctorii lui Maradona vor fi judecați pentru neglijență. Riscă până la 25 de ani de închisoare

Autor: , in Actualitate / Social / 23 iunie, 2022, 15:50

Personalul medical care l-a îngrijit pe fostul fotbalist Diego Maradona, decedat în noiembrie 2020, va fi judecat pentru neglijență criminală, notează BBC. Un judecător a dispus inițierea procesului, după ce o echipă medicală a descoperit că tratamentul fostei legende a Argentinei a fost plin de „deficiențe și neregularități”.

Maradona a decedat la data de 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani. El suferea de probleme cu rinichii, ficatul şi inima, a murit în urma unui infarct, în locuința lui, la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

La câteva zile după moartea sa, procurorii argentinieni au pornit o investigație la adresa doctorilor și asistenților implicați în îngrijirea lui.

Anul trecut, un panel de 20 de experți numiți să examineze decesul fostului fotbalist a descoperit că echipa medicală a lui Maradona a acționat „nepotrivit, cu deficiențe și într-o manieră iresponsabilă”. Totodată, a fost constatat că fotbalistul „ar fi avut șanse mai mari de supraviețuire” dacă ar fi primit tratament adecvat într-o clinică medicală.

Printre cei acuzați se află medicul personal al lui Maradona, neurochirurgul Leopoldo Luque, un psihiatru, un psiholog, doi medici, doi asistenți și șeful lor. Toți cei opt au negat că ar fi responsabili pentru moartea fostului fotbalist.

Aceștia vor fi judecați pentru omucidere pe bază de neglijență criminală comisă știind că ar putea provoca moartea.

Această faptă este pedepsită în codul penal argentinian cu închisoare între 8 și 25 de ani. Data procesului nu a fost stabilită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X