Grosu, chemat să ceară scuze publice opoziției. Bolea: A răspândit injurii, informații care nu corespund adevărului și declarații instigatoare la ură

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 iunie, 2022, 12:23

Deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au depus o cerere prealabilă în adresa președintelui Parlamentului, Igor Grosu, prin care i-a fost solicitat să ceară scuze publice deputaților din opoziție pentru „atacurile aduse la ședința plenară din 16 iunie 2022”.

Joi, 23 iunie, la ședința în plen a Parlamentului, socialistul Vasile Bolea a dat citirii textului cererii prealabile a fracțiunii BCS.

„La data de 16 iunie 2022, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, domnul Igor Grosu a răspândit injurii și declarații instigatoare la ură în adresa deputaților din fracțiunea BCS. Ne referim la următoarele afirmații: „Noi le spunem de fiecare că sunt mincinoși, fățarnici, corupți”. Aceste expresii noi le considerăm injurii, iar discursul este unul care instigă la ură și contribuie la stigmatizarea deputaților din cadrul fracțiunii BCS”, a declarat Bolea.

Socialistul susține că potrivit Constituției, libertatea de exprimare nu poate prejudicia onoarea, demnitatea altei persoane la viziuni proprii.

„Dat fiind faptul că Parlamentul este consacrat drept organ suprem reprezentativ al poporului, nu voința Parlamentului, a președintelui acestuia, ci voinței legii, urmează să se conformeze subiecții, or, legea este acea care reprezintă expresia voinței generale a poporului. Astfel, nici un deputat individual, și nici președintele Parlamentului nu au drepturi absolute și sunt somați de a respecta regulile de organizare internă. În această ordine de idei, noi solicităm ca domnul Igor Grosu să exprime scuze publice în adresa deputaților BCS”, a subliniat Bolea.

Igor Grosu a evitat să comenteze cele invocate de opoziție, continuând ședința plenară.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X