(INFOGRAFIC) Reprezentarea funcționarilor publici de la Parlament. Cel mai tânăr are 24 de ani, iar cel mai în vârstă – 65 de ani

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 iunie, 2022, 12:54

De Ziua funcționarului public, marcată astăzi în Republica Moldova, mai mulți angajați ai Secretariatului Parlamentului au primit diplome, în semn de „recunoștință și apreciere pentru profesionalism, rezultate performante în activitate și devotament în serviciul public”.

„Voi sunteți cei care, prin munca pe care o faceți, asigurați memoria instituțională a Parlamentului. De dumneavoastră depinde furnizarea de servicii publice eficiente, responsabile și incluzive. Vă urez să rămâneți dedicați muncii pe care o faceți și împreună să creăm un stat în care cetățeanul să știe că instituțiile publice sunt de partea lui”, a declarat speakerul Igor Grosu.

Ziua funcționarului public a fost instituită în anul 2012, printr-o hotărâre a Guvernului Republicii Moldova.

„Asistând deputații în activitatea lor, funcționarii publici din Parlament dau dovadă de profesionalism, perseverență și competență în promovarea interesului public. Vă doresc noi realizări profesionale”, a menționat secretara generală a Parlamentului, Tamara Gheorghița.

În cadrul Secretariatului Parlamentului activează 183 de funcționari publici, iar șase dintre ei au titlul științific de doctor.

Vârsta medie a funcționarilor publici la Parlament este de 46 de ani, aproape similară cu cea a deputaților Parlamentului de legislatura a XI-a, care constituie 47 de ani. Cel mai tânăr funcționar public are 24 de ani, iar cel mai în vârstă – 65 de ani.

Circa ¾ dintre funcționarii publici sunt femei, iar aproape o jumătate din corpul de funcționari au dedicat muncii în serviciul public între 20 și 30 de ani. Iurie Zubcu, consultant principal în cadrul Direcției generale documentare parlamentară, este funcționarul public care lucrează de 31 de ani în Parlament, fiind funcționarul cu cea mai mare vechime în funcție publică în cadrul Secretariatului Parlamentului. Svetlana Sagaidac, consultant principal în Secretariatul Comisiei economie, buget și finanțe, are 35 de ani munciți în serviciul public, dintre care 20 de ani în cadrul Secretariatului Parlamentului.

Cu ocazia Zilei funcționarului public, la Parlament a fost organizată o expoziție, în cadrul căreia angajații Secretariatului Legislativului și-au etalat talentele: brodat – Valentina Ursu, Angela Ciumac, Ecaterina Burlacu, Tatiana Malai; croșetat – Maria Manoilî; pictat – Ioana Băieșu, Maria Șarpe; cântec – Larisa Dedîșin, Ion Roșior, Ana-Maria Cîrja; gastronomie – Stela Serdeșniuc, Angela Ciornîi; sport – Elena Gîncu; poezie – Elena Geru; floristică – Angela Ciornîi. De asemenea, au fost expuse mai multe publicații de specialitate, ai căror autori sunt funcționarii publici Ion Creangă, Valeriu Kuciuk și Irina Gălușcă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X