Mai multe bunuri ale lui Igor Dodon, puse sub sechestru: „Scopul este să prelungească telenovela”

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 iunie, 2022, 14:20

Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, actual președinte de onoare al PSRM, învinuit pe patru capete de acuzare, este așteptat la sediul Procuraturii Anticorupție, joi, 23 iunie, pentru a fi informat despre decizia procurorilor de a aplica sechestru pe o serie de bunuri care ar avea legătură cu dosarul în care este vizat.

„Igor Dodon a fost invitat astăzi la Procuratura Anticorupție pentru a i se aduce la cunoștință hotărârea prin care s-a dispus punerea sub sechestru a anumitor bunuri în procesul investigației penale în care acesta este vizat. Informarea lui Igor Dodon privind hotărârile de aplicare a sechestrului reprezintă o acțiune procesuală obligatorie prevazută de Codul de procedura penală”, a precizat procurora de la Procuratura Generală Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

Reacția lui Igor Dodon:

„Ce face o echipă de procurori care au fabricat un dosar politic fals, cusut cu ață galbenă, dar nu au probe suficiente și convingătoare? Ei încearcă să transfere dosarul în spațiul public, pentru a impresiona presa și cetățenii cu cifre și detalii denaturate. Procurorii aserviți politic au înțeles că dacă dosarul intentat împotriva mea nu are succes juridic, atunci trebuie de făcut jocuri și gesturi propagandistice. Iar un element al acestui teatru propagandistic este să fie pus sechestru pe un șir de bunuri de-ale mele și ale rudelor, inclusiv pe active pe care nu le am în proprietate, fie sunt în gaj în bănci (adică îngheață și imobilizeaza toate bunurile rudelor mele dobândite corect și licit, până la decizia finală a instanței de judecată care poate dura câțiva ani). Scopul puterii și a echipei de procurori subordonați politic este evident – să prelungească telenovela dosarului Dodon, ca lumea să aibă ce discuta și să dea uitării pentru câteva zile sărăcia și haosul din țară. În mod special, procurorii au primit indicații să acopere cu ceva efectul negativ de la decizia de prelungire a stării de urgență”, a comentat Dodon.

Fostul șef de stat susține că instanțele de judecată vor demonstra eșecul procurorilor.

„Scopul procurorilor este să arate că dosarul Dodon nu s-a împotmolit definitiv și că ei acționează, fac ceva, deși în realitate bat pasul pe loc și sunt deja disperați că au pornit un caz sortit eșecului și care va deveni una din cele mai rușinoase și grave pagini în istoria Procuraturii Generale. Iar instanțele de judecată vor demonstra eșecul lor și faptele de abuz, care nu vor rămânea nepedepsite. Între timp, hoții miliardului se află în libertate, foștii lor colegi de guvernare în AIE stau azi la putere în Chișinău, iar mai multe active ale celor care au participat la furtul miliardului, precum și din alte dosare de rezonanță, sunt scoase de sub sechestru. Aceasta e adevărata față a „reformei justitiei” a guvernării Maiei Sandu – utilizarea justiției pentru a distruge opoziția într-un stat care nu mai este democrat, ci s-a transformat într-o dictatură controlată de Occident”, a mai spus Dodon.

Igor Dodon a menționat că luni, 27 iunie, va veni cu unele informații despre „show-urile regizate de Guvernare în comun cu Procuratura”.

Amintim că, Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu, este învinuit pe patru capete de acuzare – corupere pasivă; organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat; trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X