Maia Sandu și Volodimir Zelenski, discuție telefonică: „Ne angajăm să ne consolidăm cooperarea în ceea ce privește integrarea noastră în Uniunea Europeană”

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / 23 iunie, 2022, 09:01

Președinții Republicii Moldova și Ucrainei au avut o discuție telefonică, înainte de summitul UE. Înainte de ședința Consiliului European, din 23-24 iunie, cei doi lideri au publicat pe Twitter mesaje în care se spune că s-au angajat să consolideze cooperarea în ceea ce privește integrarea în Uniunea Europeană.

„Am avut o discuție telefonică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski înainte de importanta întâlnire a Consiliului European. Am discutat despre recomandarea Comisiei Europene privind acordarea statutului de candidat pentru R. Moldova și Ucraina. Ne angajăm să ne consolidăm cooperarea în ceea ce privește integrarea noastră în UE”, a anunțat Maia Sandu.

Tot pe Twitter a publicat un mesaj și președintele ucrainean.

„Am avut o discuție cu președinta R. Moldova, Maia Sandu, despre reuniunea Consiliului European. Așteptăm cu nerăbdare decizia UE privind acordarea statutului de candidat statelor noastre. S-a convenit asupra asistenței reciproce pe calea către Uniunea Europeană”, a spus Zelenski.

La acest subiect: Consiliul European se reuneşte în zilele de 23-24 iunie 2022, la Bruxelles. Vor fi discutate cererile de aderare ale Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X