Parlamentul a examinat modul de executare a bugetului de stat în 2021: A fost executat cu 7,7% mai mult față de prevederi

Autor: , in Social / 23 iunie, 2022, 16:43

Raportul privind executarea bugetului de stat pentru anul 2021, precum și Raportul auditului financiar al Curții de Conturi asupra Raportului Guvernului privind executarea bugetului de stat pe anul 2021 au fost dezbătute în plenul Legislativului joi, 23 iunie.

Potrivit raportului prezentat de ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, în anul 2021, bugetul de stat a fost executat la capitolul veniturilor în sumă de 49.383.833 de lei, cu 7.7% mai mult față de prevederi. La capitolul cheltuielilor bugetul de stat a fost executat în volum de 54.116.899 de lei, cu 6.1% mai puțin față de prevederile anuale.

Respectiv, deficitul bugetar a însumat 4.733.066 de lei. Legea bugetului de stat pentru anul 2021 a fost modificată de trei ori, pe parcursul anului trecut, cu scopul de a atenua consecințele pandemiei de COVID-19 și cele provocate de criza energetică.

Membrul Curții de Conturi, Petru Rotaru, a dat citire rezultatelor auditului efectuat de Curtea de Conturi, potrivit cărora Raportul Guvernului, sub toate aspectele semnificative, oferă o imagine corectă privind executarea de casă a bugetului de stat în anul 2021, în conformitate cu normele cadrului de raportare.

Cele două comisii sesizate în fond – Comisia economie, buget și finanțe și Comisia de control al finanțelor publice și-au prezentat raportul și coraportul la proiectul de hotărâre pentru aprobarea Raportului privind executarea bugetului de stat pentru anul 2021. Acestea conțin recomandări față de autoritățile publice de îmbunătățire a administrării și gestionării resurselor financiare ale bugetului de stat. Semestrial, Paramentul va fi informat privind implementarea măsurilor întreprinse în acest sens.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X