Președintele chinez critică SUA și UE pentru sancțiunile impuse Rusiei

Autor: , in Externe / Politic / 23 iunie, 2022, 18:21

Președintele chinez Xi Jinping a criticat din nou sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, la deschiderea summitului BRICS de joi.

Şefii de stat şi de guvern ai grupului ţărilor membre BRICS au început deliberările joi, cu un apel reînnoit din partea Chinei împotriva sancţiunilor occidentale, informează DPA.

Grupul, care include Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, ar trebui să „îşi asume responsabilitate” şi să lucreze pentru „egalitate şi dreptate” în lume, a cerut preşedintele chinez Xi Jinping în declaraţiile de deschidere, în timp ce şi-a exprimat opoziţia faţă de sancţiunile unilaterale.

Cele cinci ţări BRICS s-au întâlnit o dată pe an din 2009. Cu toate acestea, conferinţa de anul acesta va avea loc numai prin legătură video din cauza măsurilor stricte legate de coronavirus în vigoare în China, care este gazda oficială.

În timpul reuniunii este de aşteptat ca grupul să discute despre războiul din Ucraina, pe lângă o cooperare mai strânsă.

Xi a criticat deja miercuri politicile Occidentului şi ale NATO.

Statele vor avea probleme „dacă îşi pun încrederea oarbă în puterea lor, extind alianţele militare şi îşi caută propria securitate în detrimentul altora”, a spus liderul chinez.

Comunitatea internaţională trebuie să se unească pentru a rezista hegemoniei şi politicii puterii, a adăugat el, potrivit Digi24.

Xi a criticat de asemenea sancţiunile împotriva Rusiei impuse de Statele Unite şi UE din cauza războiului din Ucraina.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X