A fost actualizată lista statelor în care cetățenii R. Moldova pot călători cu pașapoarte expirate

Autor: , in Actualitate / Social / 24 iunie, 2022, 21:43

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat vineri, 24 iunie, lista statelor în care cetățenii moldoveni pot călători cu pașapoarte expirate.

În prezent, lista conține opt state care și-au arătat disponibilitatea pentru implementarea Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 21 din 18 mai 2022 privind prelungirea valabilității pașapoartelor.

Astfel, pașapoartele cu termen de valabilitate extins pot fi folosite doar în statele care au confirmat recunoașterea deciziei autorităților moldovene. Confirmarea a fost recepționată prin canale diplomatice de la următoarele state:

– Letonia;
– Israel;
– Federația Rusă;
– Armenia;
– Estonia (însă procedura de control la trecerea frontierei ar putea dura mai mult timp decât în mod obișnuit);
– Azerbaidjan;
– Croația;
– Irlanda.

Misiunile diplomatice și consulare realizează în continuare demersurile necesare în vederea obținerii acordului acestora pentru operaționalizarea deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale. Pentru informații actualizate privind lista statelor care au acceptat decizia de extindere a termenului de valabilitate a pașapoartelor cetățenilor Republica Moldova, recomandăm să urmăriți canalele oficiale de comunicare ale MAEIE – precizează Ministerul de Externe

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X