Întrebările din chestionarul de aderare la UE și răspunsurile oferite de Republica Moldova au fost făcute publice

Autor: , in Actualitate / Politic / 24 iunie, 2022, 16:54

Întrebările din chestionarul de aderare la UE și răspunsurile oferite de Republica Moldova au fost publicate vineri, 24 iunie, pe pagina web a Guvernului.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a subliniat că aceste răspunsuri sunt, de fapt, o radiografie a situației actuale din țara noastră.

„Totodată, puteți vedea ce muncă enormă au depus funcționarii publici, organizațiile nonguvernamentale și oamenii din diasporă care ne-au asistat la acest proces. Este important să facem publice cunoștințele care sunt centralizate în răspunsurile la chestionar și să le facem accesibile pentru toți”, a declarat Natalia Gavrilița.

Puteți vedea AICI întrebările din chestionarul de aderare la UE și răspunsurile oferite de Republica Moldova.

Citește și: Maia Sandu, după ce R. Moldova a primit statutul de țară candidată pentru aderarea la UE: „Avem în față un drum complicat care va cere multă muncă și efort. Suntem pregătiți să-l parcurgem”

Consiliul European a decis joi, 23 iunie, acordarea statului de țari candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova și Ucraina.

Ministerul de Externe (MAEIE) a prezentat cei 10 pași pe care Republica Moldova trebuie să-i parcurgă pentru a devenit stat membru al comunității europene.

Potrivit MAEIE, R. Moldova a făcut deja primii cinci pași:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X