Biden, la sfârșitul summitului de la Madrid: „Războiul nu se va termina cu Rusia punându-și ambele picioare în Ucraina”

Autor: , in Actualitate / Externe / 30 iunie, 2022, 17:04

Președintele american Joe Biden și ceilalți lideri NATO au încheiat joi, 30 iunie, summitul de la Madrid. Liderul de la Casa Albă a promis că va spori resursele NATO pe flancul estic, subliniind și că Guvernul american va trimite Kievului noi ajutoare militare în valoare de 800 milioane de dolari. CNN scrie că, după mai multe întâlniri importante din Europa în această săptămână, persistă întrebări cu privire la capacitatea lui Joe Biden de a-și convinge atât colegii lideri, cât și poporul american că costurile sprijinirii Ucrainei și pedepsirii Rusiei mai merită suportate.

„Acest summit a fost despre întărirea alianței noastre, pentru a face față provocărilor lumii noastre așa cum este astăzi și amenințărilor cu care ne vom confrunta în viitor (…) Vom trimite în Ucraina noi echipamente de artilerie și echipamente anti-rachetă, pe lângă cele trimise deja (…) Războiul nu se va termina cu Rusia punându-și ambele picioare în Ucraina”, a spus Biden.

Potrivit CNN, liderul de la Casa Albă a oferit puține indicii că conflictul se va încheia în curând și a sugerat că americanii vor trebui să suporte prețurile mari ale gazelor pentru cel puțin o perioadă mai lungă.

Biden a mai spus că SUA „unește lumea pentru a fi alături de Ucraina”, menționând că se pregătește o asistență suplimentară de securitate de 800 de milioane de dolari, inclusiv sisteme de apărare aeriană, artilerie și muniție.

„Vladimir Putin a crezut că am putea rupe alianța transatlantică (…) A încercat să ne slăbească, se aștepta ca hotărârea noastră să se fractureze, dar obține exact ceea ce nu și-a dorit”, a mai spus Joe Biden.

Biden a mai evidențiat că este de acord să vândă Turciei avioane de vânătoare F-16.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X