Cererea Guvernului privind anularea deciziei de majorare a tarifelor la transportul public, strămutată la Judecătoria Chișinău

Autor: , in Actualitate / Social / 30 iunie, 2022, 16:12

Cererea Oficiul Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat privind suspendarea executării dispoziției de majorare a tarifelor la transport public în municipiu va fi examinată de Judecătoria Chișinău. Un anunț în acest sens a fost făcut de Curtea de Apel Chișinău, argumentând că „actele contestate nu reprezintă acte cu caracter normativ, dar acte administrative individuale defavorabile”.

Cauza urmează a fi examinată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani.

„Prin încheierile Completului specializat în examinarea acțiunilor de contencios administrativ din 30 iunie 2022, cauzele de contencios administrativ indicate supra, au fost strămutate pentru examinare conform competenței în Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani. Soluția Completului specializat în examinarea acțiunilor de contencios administrativ de strămutare s-a axat pe faptul, că actele contestate de Oficiul Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat, nu reprezintă acte cu caracter normativ, dar acte administrative individuale defavorabile. Corespunzător, în temeiul încheierilor respective, cauzele de contencios administrativ vor fi transmise instanței competente, pentru a fi examinate, conform competenței”, a precizat Curtea de Apel Chișinău.

La acest subiect: (DOC) CSE Chișinău solicită Guvernului să renunțe la contestația privind majorarea tarifelor la transportul public. Ceban: Există riscul suspendării acestor servicii pentru cetățeni

Amintim că, decizia privind majorarea tarifelor la transportul public în municipiul Chișinău a fost contestată de Guvern în instanța de judecată, argumentând că aceasta „ar putea avea consecințe grave asupra beneficiarilor transportului public de călători”.

Pe de altă parte, primarul Capitalei, Ion Ceban susține că „dacă nu se ajustează prețurile, există riscul suspendării acestor servicii pentru cetățeni”.

Conform noii metodologii aprobate, tariful la transportul public în municipiul Chișinău va fi de 6 lei, începând cu 1 iulie.

Explicația integrală a Curții de Apel Chișinău:


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X