Rezultatul perchezițiilor efectuate la un fost procuror-șef al Procuraturii raionului Hîncești

Autor: , in Actualitate / Justiție / 30 iunie, 2022, 14:08

Procuratura Anticorupție a anunțat că, pe parcursul zilei de joi, 30 iunie, a efectuat 3 percheziții, în cadrul unei cauze penale, în care este vizat un fost procuror-șef al Procuraturii raionului Hîncești, bănuit în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul comiterii infracțiunii de îmbogățire ilicită, săvârșită de o persoană cu funcție de demnitate publică.

Procurorul vizat în ancheta penală a deținut funcția de procuror-șef al Procuraturii raionului Hîncești, în perioada anilor 2011-2021, la moment fiind procuror în Procuratura mun. Chișinău.

Perchezițiile s-au desfășurat la domiciliul, automobilul și o casă de vacanță a fostului procuror-șef al Procuraturii raionului Hîncești”, a precizat Procuratura.

În rezultatul efectuării perchezițiilor, potrivit Procuraturii, au fost depistate și ridicate înscrisuri de ciornă, facturi fiscale, cecuri, proiecte de execuție a construcției amplasate în municipiul Hîncesti, contracte de vânzare a unor bunuri imobile, care urmează a fi cercetate și apreciate din punct de vedere al pertinenței, concludentei, utilității și veridicității, în ansamblu cu alte probe administrate pe caz.

La această etapă a urmăririi penale, procurorului vizat i-a fost adusă la cunoștință ordonanța de recunoaștere în calitate de bănuit, în săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicita.

În procesul audierii, acesta a pledat nevinovat, refuzând să dea careva declarații referitor la circumstanțele cazului investigat de către procurori, rezervându-și dreptul de a-și pregăti poziția de apărare.

Urmărirea penală la moment este în plină desfășurare, iar despre mersul urmăririi penale și soluția adoptată, Procuratura Anticorupție spune că va reveni cu informații actualizate la adoptarea hotărârii procesuale pe caz.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X